Translate

June 29, 2012

Dublinul la peste 22 de grade Celsius

Dragilor am lipsit nepermis de mult de pe blog şi pentru asta îmi cer scuze. Practic toată săptămâna a fost una plină, am filmat mai multe materiale, am înregistrat emisiunea de sâmbătă, am fost la radio, de două ori chiar, am cumpărat decoruri, am călcat decoruri (da eu am călcat, cu fierul de călcat...cred că nu am mai practicat sportul ăsta de ani buni), am cumpărat tablouri, le-am scos sticla pentru că se reflecta în cameră... Nu ştiu dacă voi putea să povestesc vreodată ce înseamnă să faci televiziune de amatori în Dublin, dar deocamdată îmi place şi sunt entuziasmată. Norii negri ce planau asupra emisiunii s-au mai răspândit şi chiar dacă se aud în depărtare tunete, pur şi simplu...nu îmi mai pasă de ploaie. Asta aşa ca să folosesc metafore şi ca sa fac trecerea la subiectul de astăzi.
Pe lângă că eu am fost ocupată cu emisiunea TV şi emisiunile radio, în Dublin toată săptămâna au fost temperaturi foarte ridicate.
M-am tot plâns eu că în Dublin nu se ajunge la 25 de grade niciodată şi uite că s-au şi depăşit cele 25, ba chiar cică au fost 27, mă îndoiesc. Cred că termometrul din maşină înregistra ceva greşit, nu erau 27 de grade, da un 23 tot erau. Poza este făcută undeva după 5 seara, deci e ceva. 
Luni când vorbeam cu cei cu care fac emisiunea TV şi le spuneam că vreau 25 de grade, mi-au spus că în Dublin la 25 de grade te sufoci. Credeți că i-am crezut? nu. Numai că aveau dreptate. De luni şi până azi (şi sper şi în week-end să fie la fel) au fost temperaturi destul de ridicate, iar la 25 de grade e o căldură din aia sufocanta, ca în România înainte de a veni ploaia. Numai că în România într-o oră chiar vine ploaia, aici era căldură din aia o zi întreagă.
În astfel de zile am apreciat şi m-am bucurat şi eu de faptul că stăm la mare şi că mai bate vântul :)
Următoarele poze sunt făcute dimineaţa la 7, într-un Dublin în care de obicei dimineaţa la 7 ploua sau oricum sunt norii pe vreo trei straturi. 
Cer senin-senin nu am văzut deloc, dar chiar şi aşa Dublinul e plin de oameni arşi de soare. I-am remarcat ieri, săracii obișnuiți cu atâta ploaie, când vine soarele se prăjesc. Poate nici nu au noțiunea de loțiune de plajă, deşi magazinele sunt pline...
În Dublin, în acest week-end e Parada Diversităţii, de aici şi steagurile de pe un mal şi altul al râului Liffey 
Centrul Dublinului la peste 22 de grade 
Cred că e tribunalul din Dublin, se cheamă Four Courts, e foarte aproape de O'Connol
Aşadar Dublinul la peste 22 de grade Celsius este unul sufocant, în schimb Dublinul până la 22 de grade este unul însorit şi frumos. Acum mă gândesc după săptămâna asta faină, cam câte luni nu vom mai vedea soarele?
Raluca

4 comments:

Larisa said...

Arata bine Dublinul cu cer albastru senin. Cam asa este vremea si aici la mine, un pic mai cald ce-i drept, e normal, sunt mai jos un pic pe harta :p, insa zilele cu soare sunt rare. Si chiar daca diminetile sunt promitatoare, cu siguranta vine repede ploaie spre pranz. Ma intreb daca o sa simt si eu cu adevarat vara pe aici :)) sau tre' sa cobor mai spre sud.
Bafta in continuare cu televiziunea! Daca tie iti place, te face fericita si te tine ocupata, nu conteaza "gurile rele"!

Vulpita Calatoare said...

Cred ca umezeala din aer sporeste senzatia de sufocare la temperaturi care nu par prea mari.
Eu am simtit asta in Montreal care, fiind situat pe o insula, are in atmosfera multa umiditate. Pur si simplu, se lipeau hainele pe noi de umezeala.
La meteo evidentiau intotdeauna, pe langa temperatura, si gradul de umiditate din aer.

Raluk said...

Larisa, adica in Franta e tot frig? Nu stiu de ce aveam impresia ca e canicula ca in Romania.
Si aici e fix la fel, nu degeaba se spune ca in Irlanda poti sa vezi 4 anotimpuri intr-o singura zi. Daca dimineata e soare sigur mai apoi ploua, daca dimineata ploua, mai tarziu iese soarele. De asta in Dublin toti au geci cu gluga si ochelarii de soare in geanta tot timpul :)

Raluk said...

Da Vulpita, clar e umezeala. Oricum eu obisnuita din Romania, cand la astfel de senzatii vine instantaneu o ploaie si te racoreste, simteam ca ma sufoc, mi se lipeau hainele de mine desi nu eram transpirata, pentru ca eu inca ma acomodez si nu puteam spune ca muream de cald...
Chiar ma gandeam, daca un turist s-a nimerit numai saptamana asta in Irlanda, nu va intelege niciodata de ce toata lumea spune ca e o tara ploioasa :)