Translate

June 12, 2012

Întâlnirea cu vikingii

Deşi am plănuit întâlnirea asta cu vikingii vreo două zile, întâmplarea a făcut să ajungem la Festivalul vikingilor aproape de final. Am bântuit o zi întreagă prin Dublin (am vizitat unul dintre muzeele de pe lista de vizitat), iar când am ajuns la vikingi deja eram obosiți, aveam burțile pline, nu ne mai ardea de stat în picioare în soare... dar am zis totuși să mergem să vedem ce înseamnă mai exact festival în Dublin. Să ştiţi că nu e diferit de România. Era o zonă destul de mare dedicată copiilor, cred că erau peste 10 castele gonflabile şi trambuline, era o zonă cu corturile vikingilor şi o zonă cu mâncare. Mi-a plăcut că nu am mirosit fish and chips, mâncarea lor "tradițională" ci totul era pe bază de porc şi cârnăciori de porc. Probabil mâncăruri vikinge. Pentru doamnele strâmbătoare din nas, existau şi salate, dar eu m-am mulțumit doar cu o înghețată. 
Ar fi fost frumos să venim devreme, eventual şi cu Dea, dar am venit direct din oraş, pe jos şi Dea nu ar fi putut merge aşa o distanță fără urmări urâte pentru picioarele ei. Însă a fost bine că am ajuns chiar şi când am ajuns.
Ei erau vikingii care te învățau să tragi cu arcul. Îmi place că au îmbrăcăminte şi corturi şi arme asemănătoare cu ale vikingilor, dar stația şi microfonul sunt din secolul ăsta :)
Aici era învățat să prelucrezi metalul. Aveau chiar şi câteva bijuterii, foarte asemănătoare cu cele dacice. 
Aici erai învățat să împletești coșuri de nuiele şi să lucrezi cu lutul. Pe toată durata zilei au fost ateliere, doar că atunci când am ajuns noi se terminaseră.
El este șeful vikingilor 
Eu şi colegul lui Alin, Ergun, la o înghețata şi o negresă.  
Porc la proțap 
Cum se vedea Festivalul Vikingilor de pe apă 
Eu şi șeful vikingilor
Raluca
P.S. M-am săturat de iarnă. Sâmbătă a fost aşa de frig că a trebuit din nou să îmi iau haina de iarnă:(

4 comments:

Aliceee Traveler said...

si aici e frig de innebunesti :((( rece de tot! ploua tot timpul, groaznic! urasc vremea in tara asta!

Cat despre festival, a fost superrrr! mi-ar fi placut sa fiu acolo, sa gust si eu din purcelusul acela :)

Raluk said...

Si aici e frig. Luni a iesit soarele si ne-a mai incalzit nitel la vreo 17 grade, da tot frig. Cred ca asta va fi unul dintre motivele care ma va goni din tara asta :(

Aliceee Traveler said...

ai de gand sa pleci?

Raluk said...

Pai cam asta ar fi planul. Mai avem inca timp de gandit, da eu una as vrea inapoi in Romania