Translate

June 8, 2012

Gata. Am nevoie de machiaje, ce îmi recomandați?

Tot ocupată cu emisiunea TV, tot trec greu la scris pentru blog, tot amărâtă şi cătrănită, dar viaţa merge înainte, iar eu am ajuns "vedetă de televiziune"... nu vă alarmați, GLUMESC. Numai că faza cu televiziunea e mai grea decât la radio, unde cu un tricou şi blugi ai salvat situația. La TV îţi trebuie haine, totdeauna potrivite (să nu se vadă aia sau ailaltă, să nu spargă croma, să nu dea prost cu fundalul), apoi frizura, apoi machiajul. E o întreagă lume pe care până la 32 de ani am evitat-o cum am putut, da uite că m-a prins din urmă şi cel mai rău, m-a prins nepregătită.
Dacă la capitolul haine, multele mele ii şi bluze cu inspirație etno mă ajută enorm acum, la machiaje e foarte complicat. După prima emisiune în care am fost de-a dreptul zidită timp de 2 ore, nu critic, chiar mulțumesc că am arătat chiar foarte bine, pielea feţei a fost bombardată cu bubițe de care am scăpat în vreo două săptămâni. Mi-am învățat lecția, dacă dermatoloaga mi-a recomandat un anumit fond de ten, nu o fi vorbit ea de proastă. Două emisiuni m-am dat cu fondul de ten cărat din România şi faţa mea e ok. Numai că mai am nevoie aşa: de tuș şi luminator şi rimel cu peria groasă şi blush şi ruj care să bată în portocaliu ca să se potrivească cu ochii şi ceva de vopsit sprâncenele...
Vine cineva săptămânal şi mă machiază, dar vreau să am produsele mele... şi ce mai râdeam de Cosmin Prelipceanu că venea cu trusa de machiaj după el, na că m-a ajuns şi pe mine...
Așadar doamnelor, mai versate în treaba asta, ce e ăla tuş şi luminator, ce firme îmi recomandați (să nu fie foarte scumpe, da nici foarte proaste) şi ce e ăla ruj portocaliu, nu sună un pic oribil???
Cică trebuie menționat că eu am ten mixt...ce o mai fi şi aia??? şi că zilnic mă dau cu cremă anticuperozică, deci machiajul trebuie să vină peste cremă sau poate o fi invers???
În rest cu emisiunea e bine, simt că progresăm cu fiecare înregistrare, iar cea de sâmbătă a ieșit chiar foarte bine. Cred că duminică sau luni am să pun şi eu link-ul aici, să apară întâi pe TV :)
Raluca

6 comments:

Vulpita Calatoare said...

Ma bucur ca emisiunile merg bine si te felicit! Sunt curioasa sa pui link-ul sa le vad si eu!
In problema ta cu machiajul, iti raspund doar la ce stiu eu din problemele enumerate de tine:
- tenul mixt este acela care este partial gras si partial normal sau chiar uscat (gras este, de obicei, in "zona T", adica "T"-ul format de nas si frunte + barbia),
- daca ai recomandare de la dermatolog pentru o crema anticuperozica, atunci, obligatoriu, aceasta se aplica prima, peste pielea curata. Este foarte probabil ca acea crema a ta sa fie o foarte buna baza de machiaj, adica sa se preteze sa pui peste ea fond de ten, blush, pudra etc. Persoana care te machiaza ar putea sa-ti spuna daca este buna sau nu dar poti incerca si tu un machiaj de proba cu acea crema drept baza, sa vezi cum te simti.
Mult succes!

Aliceee Traveler said...

Crema aceea e pentru ca esti rosie in obraji, si eu am folosit o vreme!

Baza de machiaj (iluminatorul) se da peste crema, si apoi fond de ten + pudra (neaparat) ca sa nu iti arate uleioasa fata! Nu-s specialista, sunt doar cunostintele mele de amatoare :)
Eu nu am probleme cu tenul (thanks God) folosesc orice fond de ten, si super ieftin, si de obicei e bun :))! vezi doar sa incerci pe mana, sa fie nunata ta, adica sa nu se vada deloc pe fata, doar sa uniformizeze culoarea si eventualele imperfectiuni.

Pudra folosesc Cliniqe! asta sa alegi una buna, adica rezistenta si mai ales sa nu iti incarce tenul! Eu sunt foarte multumita de a mea! e asa usoara, nu o simt deloc pe fata!

La rimel nu ma pricep, nu prea folosesc! Tusul eu il dau peste creionul de ochi! Cu creionul trasez frumos conturul, fiindca tusul e destul de pretentios! Dar mai nou folosesc creion turquaz si nu mai folosesc tus atunci :)

Ruj portocaliu nu stiu :( sorry!
Eu folosesc NYC la rujuri, si H&M luciu de buze!

E foarte importanta si demachierea, demachiant +apa tonica + crema de noapte!

Astept emisiunea :)

Raluk said...

Uau sunteti o comoara la casa omului. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Vulpita m-am prins ce e ala ten mixt, da exista produse pentru acest tip de ten sau trebuie produse diferite pentru nas, frunte şi altele pentru obeaji?
Pai saptamana asta asa am facut, ca nu aveam demachiantul la mine sa dau crema jos si a fost ok, adica fond de ten peste crema.
Multumesc mult pentru sfaturi.

Raluk said...

Alice m-ai bagat in ceata. Iluminatorul nu e pentru cearcane? adica nu se da doar in zona aia? intreb pentru ca oricum eu am sa ma duc ca tuta la magazin sa cer si macar sa stiu pentru ce sa arat.
Eu pana acum nu am folosit deloc fond de ten, poate de asta si fata mea se revolta ori de cate ori, rar, imi aplic unul. Fond de ten am tot special pentru cuperoza de la La Roche Posay e cel recomandat de dermatoloaga. De aia intrebam, crema e practic cu acelasi efect, da ma gandesc ca mai bine doua treburi cu acelasi efect decat niciuna :)
Cu tusul am mari probleme ca nu stau nici macar cand ma machiaza cineva. Saraca fata trebuie sa stearga si sa refaca :(
Acum pudra e acelasi lucru cu blush-ul?
Multumesc mult. Pun link-ul in seara asta sau maine dimineata :)

Vulpita Calatoare said...

Sunt produse speciale pentru tenul mixt, scrie pe ele (pot fi produse pentru ten uscat, gras sau mixt, tie iti trebuie cele pentru ten mixt).
Blush-ul este fardul de obraz (ii zice si numele, te face sa pari imbujorata :-)).
Pudra se da la sfarsit, pentru un finish mat.
Adica ai facut testul cu crema ta pentru cuperoza si a fost OK. Asta e minunat, inseamna ca o poti folosi ca baza de machiaj. E bine sa te axezi pe produse "dermato-cosmetice" adica acele produse cosmetice care au si mare grija de piele (de regula astea sunt la farmacie, sunt mmarci foarte bune, unele, mai putin cunoscute decat cele de cosmetice. O astfel de marca este "La Roche Posay", nu intsmplator ti-a fost recomandata de dermatoloaga. Eu sunt foarte multumita de fondul lor de ten). Dermato-cosmeticele pot fi un pic mai scumpe insa, cand e vorba de pielea ta, e vorba de sanatatea ta si atunci eu zic ca merita un mic efort financiar. In plus, te tin destul de mult timp aceste produse. Dar vezi sa nu depasesti termenul de garantie ca atunci poti sa te umpli de alte alea si iar nu e bine. Dar si termenele de valabilitate sunt destul de mari asa ca nu o sa ajungi sa le arunci nefolosite, doar sa verifici din cand in cand termenul.
Si, cum a zis si Alice, mare grija cu demacherea, e foarte importanta! Oricat ai fi de obosita, nu sari etapa asta!
Cu tusul, e, intr-adevar mai complicat! Ca sa poti trasa cat mai bine liniile, e bine sa iti sprijini cotul pe ceva iar pleoapa sa fie data cu fond de ten ca sa nu se intinda tusul. S-ar putea sa-ti dai mai bine singura cu tus decat iti da altcineva.
Si fata mea s-a revoltat un pic cand am folosit prima data fond de ten. Daupa aia s-a obisnuit.
:-)

Aliceee Traveler said...

Eu nu stiu sa fie pentru cearcane, eu stiu ca e o baza de machiaj, acum eu nu am avut niciodata probleme cu cearcanele deci nici nu stiu cum se numeste produsul :)

Blush nu ai nevoie, esti rosie in obraj, pudra e finisaj cum a zis si Vulpita o pui la final!