Translate

June 2, 2012

Dea şi berea de caini

Salutare, 
nu am mai scris de mult pentru că probabil am avut cea mai grea săptămână din ultimii ani şi pe cuvânt că ultimii ani nu au fost o veselie. Se pare că e uşor să faci o emisiune TV, să supraviețuiești unei emisiuni TV... da despre asta nu vreau sa mai vorbesc vreodată. Am fost dezamăgită şi asta e tot. Nu vă speriaţi, emisiunile vor continua, iar eu voi continua să le prezint.
Despre Dea acum. Am cumpărat o bere pentru câini undeva pe la mijlocul săptămânii, dar nu am avut timp să o testez pe Dea. Aşa că odată cu week-end-ul mare (luni e liber, că e Bank Holiday) am avut puţin timp şi i-am dat-o.
Auzisem de mult de aceste beri, dar nu le-am văzut vreodată. Aşa că atunci când le-am găsit la un magazin veterinar, am fost curioasă să văd dacă Dea e o băutoare de bere sau poate nu. Pozele ce urmează spun o mică poveste, dar concluzia e că Deei nu îi place berea :)
Aşa arăta berea în magazin 
S-ar părea că să pozeze cu berea nu e chiar aşa de greu, să o bea... 
Chiar şi Alin a participat şi părea că Deei îi surâde  
Prima şi singura gură de bere. Noroc că am prins-o pe cameră... 
Apoi s-a dat de lângă vas şi chiar mă mir că nu l-a răsturnat 
Asta e Dea şi berea. Aşa a stat preţ de câteva minute până s-a ridicat şi a plecat.
Deei nu îi place berea. :)
Raluca

16 comments:

Vulpita Calatoare said...

Eu cred ca n-a pierdut mare lucru, ea sa fie sanatoasa! :-)

Iulia S. said...

Hmmm... dog beer... irlandezii astia... Noroc ca Deea e fata isteata :)

Raluk said...

Sa stiti ca mie imi pare bine ca nu ii place :) ca nici mie nu imi place. Plus de asta cred ca am un caine foarte destept, pentru ca pe ambalaj scrie ca se tine la frigider, eu am tinut-o, da in magazin era in vitrina. Poate era si stricata...cine stie :)

Aliceee Traveler said...

Bere pentru caini? :)))) nu m-as fi gandit la asta! Norocul tau ca nu ii place, mai salveaza cativa pounds la buget :)
Imi pare rau ca esti dezamagita de televiziune :(((

Raluk said...

Nu sunt dezamagita de televiziune, ba chiar imi place foarte tare ce fac. Sunt dezamagită de ce a fost dupa, de vorbe care mi-au ajuns la urechi, vorbe spuse de cei pe care ii consideram prieteni...
Cu berea, chiar si daca i-ar fi placut nu ii mai cumparam, ca nu vreau sa o transform intr-o betivanca :))

Anca said...

Buna Raluca! Ma numesc Anca si voi ajunge in urmatoarele saptamani in Irlanda alaturi de cainele meu. Vom calatorii cu avionul si am mari emotii in ceea ce priveste verificarea cainelui cand vom ajunge la aeroportul din Dublin. Stii cumva ce presupune aceasta verificare? Ce anume implica? Ma gandesc ca o verificare a cainelui se face si atunci cand calatoresti cu masina si ajungi la intrarea in Irlanda. Multumesc!

Raluk said...

Buna Anca, in primul rand cu ce companie zbori de te lasa cu cainele? Eu am cautat si pe site la AirLingus si la Blueair si ambele companii spun ca nu accepta caini.
Noi am adus-o pe Dea in perioada in care Irlanda impunea carantina de 6 luni animalelor aduse din tari recunoscute ca avand rabie. Romania este una dintre ele. Tocmai de aceea am preferat sa venim cu masina pentru a evita carantina. In Anglia formalitatile sunt mai lejere, iar din Anglia in Irlanda nu e nevoie de nici un act pentru a calatori cu animalul de companie.
Noi am avut asa:
1. cipul Deei, ea e cipata de cand era mica, inscris in pasaport si la DSV Bucuresti
2. pasaportul pe care sa fie deparazitarile interna si externa cu 24 pana la 48 de ore inainte de intrarea cainelui pe teritoriul Irlandei, deci inainte de a urca cainele in avion trebuie deparazitat
3. toate vaccinurile la zi, trecute in pasaport
4. testul antirabic. se face cu 6 luni inainte de intrarea in Irlanda, la un laborator din Bucuresti. Practic i se testeaza sangele sa vada daca a avut vreodata rabie. Dea a avut testul negativ, iar la 6 luni de la aflarea rezultatelor am avut voie sa intram cu ea in Irlanda.
Testul asta era necesar inainte de 1 ianuarie 2012. Acum nu mai stiu si nu ne-am interesat tocmai pentru ca nu stiam cum sa o readucem pe Dea in Romania. Te rog sa imi spui daca ai gasit un avion ca m-ai scuti de mult timp si bani pierdute :)
Pe noi ne-au verificat cei din Franta de unde am luat feribotul spre Anglia la toate aceste acte. De aceea te sfatuiesc sa ai macar primele trei in regula. Eventual vorbeste la DSV sau cu veterinarul tau, desi al nostru nu prea ne-a putut ajuta. Te rog sa imi scrii cu ce companie veti zbura si accepta caini.
Multumesc

Anca said...

Prima data m-am interesat de transportul cainelui cu Blue Air, asta era prin aprilie si intradevar mi-au raspuns ca eu nu fac asemenea transporturi in Anglia si Irlanda. Apoi in data de 31 mai au publicat pe site-ul lor cum ca de la 1 ianuarie 2012 se fac transporturi de animale vii (caini si pisici) in Anglia si Irlanda. Ceva nu se leaga, oricum important e ca acum avem zbor direct Bucuresti-Dublin. Link-ul unde gasesti informatii este http://www.blueairweb.com/Conditii-De-Calatorie/ la punctul 8.7 (Bagajul/Animale vii) De acolo poti fi directionata printr-un alt link din Irlanda la www.cityzeninformation.ie unde te informeaza cu privire la restrictii. Cip, pasaport, vaccin antirabic in ultimele 21 de zile si tratament impotriva teniei inainte cu 1-5 zile de intrarea in Irlanda. Daca imi vor verifica doar actele cainelui voi fi mai linistita, deci eu imi inchipui ca il vor scoate din cusca si il vor analiza :) nu ca ar avea vreo problema cainele dar nu-l vad stand cuminte si linistit dupa un zbor de 4 ore. De asta incerc sa ma informez cat mai mult pot. Sper sa te ajute informatiile date de mine si multumesc pentru raspuns!

Raluk said...

Mi-ai dat o veste excelenta. Multumesc mult. Deja pot sa ma gandesc la vacanta in Romania in alt fel decat pierzand 2 saptamani pe drum.
Te rog sa imi spui cand ajungi aici cum ai trecut si iti doresc sa treci cu bine. Teoretic ei cam stiu sa umble cu cainii si daca il vad agitat nu il vor stresa prea mult, plus ca teoretic tu trebuie sa fii de fata, tocmai ca sa il linistesti si sa ii dai un sentiment de familiaritate cainelui.
Si Dea mea e mai ciudata cu veterinarii si imi inchipui ca dupa ce urla 4 ore intr-o cusca in cala nu va vrea sa fie examinata de nimeni.
Chiar ce caine ai? e de talie mare? adica merge la cala sau il poti lua cu tine?
Te rog sa imi raspunzi cand poti sau cand ajungi in Irlanda. Pentru orice ajutor nu ezita sa ma contactezi, Irlanda este tara ideala pentru un caine: multa verdeata si spatii largi sa alerge :)

Anca said...

Buna Raluca, sper sa ajung cat mai curant in Dublin si sa iti spun cum a fost. Cainele meu este un Chow Chow cam incapatanat si destul de independent. Are 2 ani si un comportament de adolescent. De cantarit cantareste doar 21 de kg (e cam slabut, pe caldura nu prea mananca) si plus cusca s-ar incadra la cele 32 de kg. Eu am gasit un model care mi se parea ok, Pet Cargo 600 si canteste 8.5 kg. Sper sa gasesti una potrivita pentru Dea si poate sa nu fie asa de grea, ar trebui sa slabeasca destul de mult dar ma gandesc ca acolo e o varietate mai mare de custi. Asta costa undeva la 110 euro cusca si 40 de euro in plus daca o vrei pe roti.
Dea ta e o draguta, ii doresc multa sanatate. Felicitati si pentru emisiune!
Sa auzim numai de bine!

Raluk said...

Si eu cunosc un chow-chow care a calatorit o gramada si chiar si cu avionul.
Bafta si Drum Bun!!! te astept cu vesti si poate ne si vedem in Dublin :)

Anca said...

Salut Raluca! Mi-am luat in sfarsit biletul de avion. Duminica voi pleca spre Dublin, chestia este ca intamplin o mare problema, cei de la Ministerul Agriculturii din Irlanda mi-au spus ca cei de la Blue Air nu sunt autorizati in a transporta animale, iar cei de la Blue Air spun ca totul e in regula si ca se poate face transportul. Nu stiu ce sa mai cred si cum sa fac.

Raluk said...

Nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci. Pe de o parte si mie cei de la Ministerul Agriculturii mi-au spus ca Dea nu ar intra in carantina, dar cei de la aeroport si de la rspsa, mi-au zis ca o baga automat. Asta se intampla anul trecut cand inca mai aveau cei din Irlanda carantina.
Teoretic daca cei de la Blue Air spun ca imbarca cainele, deci el ajunge in Dublin si daca ai actele in regula, teoretic nu intra in carantina si deci poti intra linistita cu el in Irlanda. Intreaba si tu daca au mai transportat animale, sa te asiguri ca are toate conditiile si ca nu pateste ceva, ca daca ajunge intreg aici, pe aeroport te descurci. Bafta. Numarul meu de telefon este 0871830407, nu cred ca pot face eu ceva de aici, dar daca ai nevoie de ceva suna-ma

Anca said...

Voi vedea ce v-a fi. Saptamana viitoare te voi anunta cum a decurs totul. Sa auzim de bine!

Anca said...

An ajuns in Irlanda! Totul a decurs foarte bine. La aeroportul din Bucuresti mi-au cantarit cainele apoi l-au luat iar cand am ajuns in Dublin am mers dupa bagaje, el era deja acolo in cusca. Cusca nu avea semne cum ca ar fi vrut sa iasa din ea si el era doar putin agitat. Ma temeam sa nu-i fi fost frig, sa nu fie sperit de moarte fiind in cala singur si in intuneric. Am mers spre iesire, acolo o doamna mi-a verificat pasaportul lui si atat. Asta a fost tot! Acum ne odihnim si Noah (catelul) recupereaza dupa regimul alimentar pe care l-a tinut pentru a se incadra la kg. Momentan locuim in Youghal, County Cork dar vom face vizite in Dublin si in viitor ne vom si muta acolo. Daca vrei sa mergi in Romania cu Dea cu avionul, iti doresc sa ai parte de cel putin aceeasi experienta pe care am avut-o si eu si sa nu intampini nici un obstacol. Poate ne intalnim in Dublin cu cateii. Toate cele bune!

Raluk said...

Ma bucur foarte mult pentru tine si pentru catelul tau.
Cu siguranta ne vedem daca veniti in Dublin. Noi in Cork am fost anul asta, dar daca mai ajungem dau un semn :)