Translate

June 5, 2012

În Dublin până şi târgurile sunt scumpe :(

Duminică am căutat noi ce am putea face în Dublin şi am descoperit că în cel mai mare parc din Europa, care se află în Dublin, Phoenix Parc e un fel de târg pentru grădinari şi nu numai. Unde mai pui că găsisem eu pe net că la o tipă care face oale se fac înscrieri la ateliere. De mult vreau să merg la un atelier de olărit, sunt destule în Dublin, doar că nu mi-am luat inima în dinți să mă înscriu la unul. În fine, duminică am decis să mergem la târg. Parcul ăsta, deşi frumos şi mare ne este cam peste mână, noi stăm în estul Dublinului, parcul e tocmai în vest, dar știam zona şi am zis să ne încercăm norocul. Am luat trenul de la noi din Clontraf, apoi tramvaiul din centru până la stația Heuston, de unde ne-a preluat un autobuz special care ne-a dus fix în poarta târgului. Pentru că alesesem această schemă de transport salvasem vreo 2 euro la fiecare bilet şi eram cumva mulțumiți, până am ajuns la poartă, unde biletul de intrate la târg era 20 de euro. Enorm. Nu neapărat pentru că bugetul nostru nu prevăzuse aşa ceva, ci doar pentru simplul fapt. 20 de euro egal cam 50 de lei. Numai la MTR târgurile erau vreo 20 de lei şi mi se păreau extrem de scumpe, da 20 de euro?
Faza era că ajunsesem până acolo, locația părea mare şi ofertantă, se auzea o trupă live...am plătit şi am intrat. Nu spun, târgul era frumos, am plecat de acolo cu o ţestoasă de grădină la doar 10 euro, în oraş fiind de la 15 în sus, dar totuşi 20 de euro intrarea?
Numai din ambâţ am vizitat şi noi fiecare cotlon, am profitat de toate mostrele gratis, m-am ales cu iaurturi, seminţe şi mâncare pentru Dea, plus o pungă de pliante, da măcar atât după cei 40 de euro dați pe intrare.
Şi acum mă oftic, sper că se simte :), dar pentru că sunt om bun am să vă las cu câteva poze, poate măcar ele mai îndulcesc amarul.
Ciupercuţele astea mi-au plăcut cel mai mult, dar una costa 10 euro, iar pentru o grădină îţi trebuie de la 5 în sus. Cum nu am nici măcar o plantă în casă, nu m-am apucat de cumpărat. 
Mi-a plăcut că organizatorii au amenajat câteva grădini cu diferite tematici, aceasta era evident, marină 
Grădină pentru animale de companie, pe lângă casa câinelui era şi una pentru pisici. 
Grădină cu tematică cinematografică 
Desene animate, Lorax 
Diferite cuşti pentru păsări 
Tot felul de corturi pentru grădină 
Undeva înăuntru erau mai multe standuri cu mobilă de bucătărie. Mie îmi plac foarte mult astea  
şi astea. Parcă bucătăriile moderne nu prea îmi fac cu ochiul, mai mult mă atrag astea vintage. 
O băncuţă ce mi-a amintit de România. Am văzut astfel de decorațiuni în mai toate pensiunile de la munte.
Raluca

2 comments:

Iulia S. said...

Exact la targurile de la MTR si la faptul ca ma enervez de fiecare data cand trebuie sa platesc la intrare m-am gandit, ca tu sa mentionezi asta :). Da macar 20 de lei nu se compara cu 20 de lire, ca sa nu mai spun ca de cand cu criza au mai scazut si ei intrarea, la martisoare - ultimul la care am mers, fiind chiar 5 lei :).
Macar ai avut ce amira :).

Raluk said...

A scazut pretul intrarii la MTR? nu pot sa cred...ma ofticam de fiecare data, da ca in Dublin nu cred ca era :)
Presupun că dacă aş fi avut şi eu grădină tot târgul ar fi fost şi mai fain, da e bine măcar că ştiu că există şi în Dublin târguri :)