Translate

November 30, 2012

Tufisul rosu

Dragilor, am o mare dilemă: cum se cheamă tufişul roşu din curtea vecinilor? Mă cam obsedează curtea, trebuie să recunosc. Aş cam planta nişte maci şi nişte liliac, aş cam cumpăra un mobilier de grădină şi nişte alte accesorii, dar am două probleme. Prima, curtea nu e a mea, dacă plec într-un an şi nici nu am apucat să vad macii răsăriți sau liliacul înflorit? A doua, de unde să le iau pe toate şi apoi eu am reușit să omor un cactus, de unde să cresc atâtea plante?
Toţi vecinii au grădini frumoase, unul la două garduri de noi are şi un lac cu podeţ şi un fel de casă de vacanţă. Vecinul din stânga are fântână, care merge chiar şi acum. Curtea noastră e goală. Şi nu mă înțelegeți greșit, îmi place aşa, îmi place că are iarbă, de fapt curtea a fost unul dintre atuurile casei. Era singura care nu avea beton. Nu ştiu care e ideea unei curţi betonate, da în fine... Şi apoi plantele necesită timp şi îngrijire şi poate Deei nu îi plac plantele...
Of, am observat că cu cât e casa mai mare cu atât problemele sunt mai multe. Acum îmi trebuie tufișul ăla, nu ştiu dacă mă înțelegeți sau nu, da e musai să am şi eu :)
Raluca

3 comments:

Eliza said...

e frumoasa curtea ta, si asa fara tufis. cel mai simplu cred ca ti-ar fi cu macii. daca ai sa cauti la primavara prin magazinele de gradinarit cu siguranta ai sa gasesti niste rasaduri si le plantezi si gata. cu liliacul e mai complicat plus ca nu infloreste in primul an dupa plantare, uneori chiar dupa mai multi ani. mi-e dor de tine... te pup!

Eliza said...

e frumoasa curtea ta, si asa fara tufis. cel mai simplu cred ca ti-ar fi cu macii. daca ai sa cauti la primavara prin magazinele de gradinarit cu siguranta ai sa gasesti niste rasaduri si le plantezi si gata. cu liliacul e mai complicat plus ca nu infloreste in primul an dupa plantare, uneori nici chiar dupa mai multi ani. mi-e dor de tine... te pup!

Raluk said...

Adica tu vrei sa spui ca sunt si rasaduri de maci? am gasit pana acum doar seminte si mi-am luat de mai multe feluri.
Ma tufisul mi s-a pus pe creier. Am vazut la magazinul de gradinarit care e cel mai aproape de mine, cand vom merge sa luam brad imi iau si tufis.
Si mie imi e dor de tine, abia astept sa ne vedem, poate tragi o fuga pana aici cand ai vreme, daca nu cu siguranta anul acesta voi fi mai des in Romania.