Translate

November 29, 2012

Leapşa de sărbători

Nu am mai scris aşa ceva de când a apărut blogul şi erau la moda, dar cum îmi plăceau oracolele şi cum e sorţi de câştig mă bag. Aşadar am primit leapşa de la Aliceee la inițiativa celor de la Giftland. Voi trebuie doar să citiți şi să îmi țineți pumnii să câștig. De fapt să câștigați pentru că premiul va merge la unul dintre cititorii mei din România.
E vorba, precum aţi văzut în titlu, de o leapşă de sărbători. Eu v-am spus că am intrat în atmosferă şi poate nu m-aţi crezut. Uite că am intrat. Azi mâine am să postez poze cu ce mi-am cumpărat deja pentru Crăciun şi cu târgurile de Crăciun la care am fost. La finalul lunii decembrie o să ne/vă iasă pe urechi Sărbătorile astea :)
1. Care sărbătoare vă place cel mai mult? Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi Ziua Naţională a României, Moş Nicolae, Crăciunul sau Revelionul?
Nu îmi place o sărbătoare anume, îmi place "perioada Sărbătorilor de Iarnă". Eu zic că începe la 1 decembrie sau chiar şi mai devreme şi se termină după Revelion. Desigur seara de Ajun mi se pare specială în România. Se aud colindători, împodobim bradul, schimbăm cadouri, toată atmosfera e specială.
2. Enumerați trei activități preferate de sărbători. 
Prima trebuie să fie împodobitul bradului şi ornarea casei de sărbători şi în general seara de Ajun. E tradiția micii mele familii. Ea s-a schimbat puţin de când am plecat din Iaşi, dar în mare e la fel. De obicei eu mă ocup de tot cu ajutorul lui Alin şi al Deei, iar la final facem poze pe care le trimitem părinților :)
A doua Târgurile de Crăciun, deşi e de ediție mai recentă, pentru că acum 4-5 ani târguri de Crăciun erau reducerile din mall-uri. De vreo doi ani au apărut şi la noi târguri, îmi plăceau cele de la Muzeul Satului sau Muzeul Țăranului,  aveau ceva autentic românesc în ele. Acum îmi plac târgurile de Crăciun din Germania, despre care doar am citit şi sper să semene cu cel din Viena, pe care l-am şi vizitat. Deja în Luxemburg s-au deschis Piețele de Crăciun şi arată foarte bine.
A treia, îmi place să dăruiesc şi mai ales să primesc cadouri. Aici nu prea e nimic de spus. Îmi place enorm de mult când şi la câteva săptămâni distanţă de Crăciun mai primesc cadouri de la prieteni :)
3. Ce cadouri vă place să oferiți celor dragi? Ce cadouri aţi alege de pe site-ul Giftland şi cui le-aţi oferi?
De obicei ofer cadouri puţin costisitoare, dar personalizate. Nu îmi plac lucrurile de duzină pe care le are toată lumea şi pe care le oferă toată lumea. Anii trecuți când mă ocupam cu meșterelile le-am făcut prietenilor cutii personalizate de mine. Anul trecut le-am trimis prin curier mamelor flori. Au fost surprize plăcute, care nu ne-au rupt buzunarele, dar au fost făcute din suflet. De aceea m-ar tenta achiziționarea de cadouri prin acest site, mai ales că suntem departe şi nu le vom putea duce personal. Probabil aş alege ceva personalizat.
4. Unde vă place să petreceți Crăciunul? dar Revelionul? 
De când am părăsit România orice ocazie de a ne întoarce acasă este o sărbătoare. Din păcate nu vom reuşi nici anul acesta să ajungem de Sărbători acasă aşa că ne-am invitat prietenii la noi, sper să şi ajungă. Aşadar răspunsul e Crăciunul ne place să îl petrecem acasă, în familie, iar de Revelion să plecăm în locuri pe unde nu am mai fost. Încă nu avem planuri, da ştiu e deja decembrie, dar cu siguranță vor fi nişte sărbători speciale.
5. Care e wishlist-ul vostru pentru această iarnă?
Să stăm cât mai mult timp împreună, să fie casa împodobită şi masa îmbelșugată, să ne fie familia şi prietenii aproape şi să fim toţi sănătoși şi voioși şi, de ce nu, la pungă mai groşi :)
Asta a fost tot. Simplu. Acum să văd ce trebuie să fac să câştig.
Chiar aşa, voi cum petreceţi Sărbătorile de Iarnă? Aţi vizitat ceva târguri? Aţi cumpărat toate cadourile?
Raluca

2 comments:

Aliceee Traveler said...

Scuze de intarziere. Multumesc pentru preluare.
Eu inca nu am ajuns la nici un targ de Craciun, dar la noi se deschid mai tarziu, dupa 1. Doar cel din Sibiu e mai rapid! Sper sa ajung anul acesta la ele.
Nu am cumparat nici un cadou. Dar vreau sa le iau toate saptamana asta :)
Eu le petrec in familie! Desi sa-ti spun drept mi-ar placea si undeva in Maramures cu toate obieciurile de acolo ...
Dar asa am rata venirea lui Mos Craciun si fericirea lui Kari, asa ca ramanem acasa :)

Raluk said...

Nu-i tarziu niciodata:) Cred ca deja s-au deschis targurile de Craciun si din Romania sa scrii pe blog daca ai gasit ceva frumos. Sarbatori fericite alaturi de familie!!!