Translate

May 4, 2015

Luxemburg - Emaichen - Festivalul fluierelor de lut

Dragilor,

dacă anul trecut vă povesteam de Nospelt şi de Festivalul Fluierelor de lut din acea localitate luxemburgheză, anul acesta întâmplarea a făcut să petrecem Paştele tot în Luxemburg. Aşa că ce distracție mai mare decât acest festival. Şi să ştiţi că a fost chiar foarte frumos şi a mai îndulcit tristețea de a nu ajunge în România la familie şi prieteni.
Festivalul Emaichen se desfășoară în prima luni după Paște în localitatea Nospelt şi în centrul Luxemburgului. Anul acesta am zis să încercăm ce se întâmplă în Luxemburg şi deşi vânzătorii de ceramică erau mai interesanți, mie mi-a plăcut mai mult atmosfera de anul trecut, din Nospelt.
Evident că nu am putut pleca cu mâna goală. Mi-am cumpărat o țestoasă ce e cutie muzicală şi un dragon ce scuipă flăcări.
Însă toată manifestarea a fost frumoasă. Am vorbit cu expozanții ale căror lucrări mi-au plăcut cel mai mult, am făcut poze şi oricum dacă e pe bază de ceramică mie îmi place.
Multe păsări şi multe fluiere! Atmosfera semăna cu cea de la Târgul Cucuteni, din Iaşi, când se umple de sunetele fluierelor în formă de pasăre ce încă se mai confecţionează şi vând şi în România şi care sunt în continuare preferate de copii. 
Cei doi vin din sudul Franței, unde au un atelier în care meșteresc tot felul de instrumente muzicale din lut. El ţine în mână o tobă din lut, care sună foarte bine.
Şi acestea mi-au plăcut, însă nu aveau țestoase. Mi-a promis creatorul lor că încearcă şi țestoase până la anu.
Un vânzător ce îşi atrăgea cumpărătorii prin orice mijloace posibile. La ce preţuri practica, chiar avea nevoie! 
Dragonii ce scuipă flăcări 
Şi dragonul meu. 
Meșteșugul acesta de modelare a lutului mi se pare foarte interesant. Semestrul acesta am ajuns şi eu la clasele de ceramică şi am mai învăţat câte un lucru sau două. Am să vă arat curând şi ce am meșterit eu, însă probabil că veţi afla mai repede de pe FB decât de pe blog, pentru că sunt aşa de faine că nu voi rezista să nu mă laud :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: