Translate

May 16, 2015

Belgia - Bruxelles - Expoziția Floralia

Dragilor,
am aşa o impresie că anul trecut nu v-am povestit de Floralia, deşi am fost şi am fost şi cu Dea, deci cred că măcar de pe FB cunoaşteţi nişte poze. Ei bine Floralia asta e de fapt o expoziţie de flori ce se desfășoară în fiecare an timp de o lună, între Aprilie şi Mai, în grădina unui castel din Bruxelles. Anul trecut am ajuns în ultimul week-end şi florile erau cam ofilite, nu prea am înţeles noi nimic din grădină, însă anul acesta experiența a fost fantastică şi o spun eu, un om care nu se omoară după flori. Anul acesta grădina era plină de lalele şi zambile, iar mirosul zambilelor îmi amintea de Istanbul-ul din Martie, de Palatul Topkapi inundat de mirosul zambilelor. Habar nu aveam că sunt atâtea varietăți de lalele. E şi normal, la un pas de Olanda să le găsim. Poate vom ajunge să vedem şi lanurile de lalele din Olanda, dar am înţeles că alea stau şi mai puţin şi că e chiar un noroc să le prinzi în floare, pentru că sunt tăiate cum înfloresc, pentru că de fapt cultivatorii de lalele sunt interesați de bulbii din care acestea răsar şi nu de flori, aşa cum am crezut eu. 
Grădina de lângă Bruxelles se schimbă în fiecare an, aşa că şi dacă vedeţi pozele mele şi mergeţi la anu, nu aveți de ce regreta.
Vă vine să credeţi că şi acestea sunt tot lalele? Eu am crezut că sunt bujori.
Soiul acesta era atât de catifelat, ca mătasea
Lalelele Vampir
Parcul cu lalele
Șirurile de lalele pe marginea aleilor
Pâlcurile de lalele din apropierea serelor
Aţi mai văzut narcise culoarea asta?
Lalele mov şi roz
Parcul, cu turnul şi o inima din lalele
Am vrut să fim şi noi romantici, aşa că am rugat pe cineva să ne facă o poză lângă inima din lalele, dar din păcate nu se înţelege că aceea ar fi o inimă.
Poate poza asta ajută
Lalele, un iaz şi nişte raţe


Castelul văzut de la poartă
Eu pe alee printre lalele
Noi doi cu câmpul de lalele în spate
Tot noi cu iazul în spate
Lalele, iaz, raţe, castel
Lalele, iaz şi castel, dar fără raţe
Vremea a ținut cu noi şi a început să plouă când noi cam terminasem de vizitat.
De reţinut că biletul se poate plăti cu cardul, dar în interior vă trebuie bani dacă vreţi să cumpărați flori sau să beți o ciocolată caldă.
Noi am avut noroc că odată cu noi a intrat un grup de bătrâni, iar un domn ne-a dat un fel de pliant care ne asigura o intrare gratuită. Am economisit o intrare, adică 12 euro. Grădina frumoasă, cu cheltuială se ține!
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: