Translate

January 30, 2014

Germania - Stuttgart - Muzeul Porsche

Dragilor,

postarea de azi cred că va fi pe placul bărbaților, dar cine știe poate şi doamnele care îmi citesc blogul sunt pasionate de automobile. Cum eu nu fac diferența dintre un Logan şi un BMW (da ştiu vă puteţi oripila) probabil nu sunt în măsură să scriu foarte multe despre acest muzeu.
Cum de l-am vizitat, totuşi? Păi în top 10 atracții turistice în Stuttgart există vreo trei muzee ale unor mărci de maşini. Cum mie nu îmi spun nimic şi cum nici Alin nu e pasionat de aşa ceva am căutat altceva, dar mai toate erau închise. Vorbim totuşi de 29 decembrie. Aşa că am decis să vizităm cel mai apropiat muzeu de hotelul la care ne-am cazat. Acela era Porsche.
Ca de obicei voi posta multe fotografii, dar nu le voi comenta pe toate. Pentru că nu am sincer ce comenta. Mie îmi plăcea culoarea unora dintre maşini sau cum era decorat interiorul, cât de funcțional era. Asta ca să vă daţi seama cam cât mă pricep eu la maşini. Aşadar nu vă mirați dacă veţi vedea mai mult maşini albastre.
Muzeul mi s-a părut futurist, avea o clădire pe care am înconjurat-o de două ori până să ne dăm seama cum intrăm în parcarea subterană. Apoi muzeul are trei etaje cu maşini şi motoare. Puteți face câte poze doriți cu orice aparat, telefon, tabletă doriți.
Taxa de intrare este de 8 euro, în schimb ce nu mi-a plăcut, parcarea muzeului costă alţi 2 euro. Nu e o chestiune de bani, e de imagine. Eu am interpretat asta ca fiind de prost gust, organizatorii nişte pârliți care mă taxau şi pentru parcarea lor subterană. Era mai frumos ca intrarea să fie 10 euro şi să nu mi se povestească mie de taxa de parcare. Eu ca turist m-am simţit niţel inconfortabil.
Pe pliante scrie că expoziţia ar avea 80 de maşini şi că include şi atelierele Porsche unde puteţi vedea cum se restaurează şi se pregătesc maşinile pentru a intra în expoziţia muzeului. Atelierul era închis.
Partea bună e că în cadrul muzeului era o garderobă, bună pentru că nu ai vrea să te plimbi printr-un muzeu călduros cu hainele de iarnă pe tine. Şi muzeul avea şi un mic restaurant. Avea preţuri astronomice, dar exista. Mă gândesc că pasionații de automobile petreceau mai mult decât cele 2 ore pe care le-am petrecut noi în muzeu şi atunci li se face foame.
Nu am văzut atâtea maşini scumpe la un loc niciodată ca în parcarea de la Muzeul Porsche. Practic parcarea era un muzeu în sine. Poate de asta costa 2 euro.
Nici cu Logănel nu îmi e rușine, la cât ne-a purtat prin lumea asta îşi merită cu prisosință locul între cele mai scumpe maşini din lume :)




Sper că se poate observa cu ce mă ocupam eu la muzeu. 
Şi apoi l-am atras şi pe Alin 

Din nou o preocupare demnă de acest muzeu  

















Interior albastruuuu 

Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Hello,...eu sotul Vupitei! De cand suntem in Canada ma aflu intr-o mare suferinta dupa masinile germane cu cutie de viteze manuala. Sunt fan Porsche 911! Mi-a placut materialul tau, mi-am bucurat si eu un pic ochii! :-)

Raluk said...

Ma bucur ca aceasta postare a gasit pe cineva interesat de masini. Din pacate nu am putut scrie modele, ani sau alte detalii tehnice, dar ma bucur ca v-am bucurat :)