Translate

January 20, 2014

Pierd vremea

Dragilor,

recent sau mai putin recent am dat peste cineva care habar nu avea ce înseamna a avea un blog sau a scrie bloguri. Puteți crede că mai există această specie? Eu una nu credeam. Mă învârteam în lumea mea mică şi mi se părea că tot ce fac eu e important şi ca oricum toată lumea știe. Ei bine mă înșelam. Şi cum omului îi e lesne să catalogheze ceva ce nu înţelege am fost catalogata ca "pierzând vremea".
Şi pe bune aşa şi pare pentru cineva care habar nu are despre blogging sau despre social media. Să mai zic că am prieteni care nu au facebook şi nu au fost încă consumați de acest flagel? Ei bine am. Am şi prieteni care nu au descoperit skype-ul sau care încă mai au conturi de hi5.
Lumea a evoluat, dar pe de altă parte fiecare evoluează în ritmul lui. Unui om care încă nu are facebook i-aş spune să nu îşi facă niciodată. Da poate i-aş face un deserviciu, l-aş îndepărta de prieteni sau de potențialii prieteni. Şi cine sunt eu să fac asta?
Cum eu nu judec, nu prea mă prind de ce sunt judecată. Da ştiu din când în când sufăr de mania persecuției. Deci vă rog să mă suportați. Trece repede.
Nu ştiu dacă v-aţi prins, dar mă enervează la culme când unii (sau chiar şi eu) aplică politica struțului (chiar știați că de fapt struții nu îşi bagă deloc capul în pământ?): tot ce nu cunosc e rău şi deci prostesc.
Şi atunci normal că "pierd vremea". Da vă întreb pe voi când habar nu aveți de o destinație şi o căutaţi pe google, fie chiar şi doar din poze. Nu ar merita un sincer mulţumesc frumoșii aceia care "au pierdut vremea" şi nu doar că au făcut pozele, dar le-au mai făcut şi publice? Nu ar merita un mulţumesc cei care mai pun şi o informație atașată pozei?
Sau nu vă plac călătoriile, să luăm alt exemplu. Vreți să ieșiți în oraş, dar v-aţi plictisit de aceleași restaurante, cluburi, pub-uri. Şi căutaţi pe google un restaurant fain. L-aţi găsit şi al doilea link (după ce al restaurantului) e al unui blogger care îşi spune părerea despre restaurant, "pierde vremea" să facă o recenzie. Poate scapă şi nişte preţuri şi chiar şi care e mâncarea care îi iese cel mai bine bucătarului. Nu s-ar cuveni să îi mulțumiți celui care "a pierdut vremea" așternând pe o foaie virtuală aceste lucruri?
Nici la restaurant nu mergeţi? Ok atunci căutaţi o carte. V-aţi săturat de lecturile recomandate de prieteni. Librăriile vă stresează din cauza abundenței alegerii. Şi căutaţi pe google (sau poate şi google e necunoscut pentru unii...) Şi găsiţi rodul unui om care "a pierdut vremea" să scrie o carte sau un altul "care a pierdut vremea" să scrie o recenzie. O comandați satisfăcuți şi așteptați curierul. Se cade un mulţumesc celui care "şi-a rupt din timpul lui" să scrie?
Cei mai mulţi bloggeri nu fac din asta o ocupație. Adică pe limba oamenilor normali, nu câștigă bani din blog. Şi atunci e un hobby, o pasiune, o promisiune că nu va sta legumă la TV în timpul liber.
Poate "şi-a pierdut timpul" sau poate "şi-a pierdut timpul cu folos". Eu o prefer pe a doua.
Nu mai "pierd vremea" să mai spun de ce scriu sau ce scriu. Nu mă justific în faţa nimănui... Sper doar ca cei care spun că "îmi pierd vremea" să îşi ocupe timpul cu ceva şi mai frumos. Cine știe poate facem schimb :)
La final îmi cer scuze dacă am zgândărit orgoliile unora. Nu tot ce fac eu e frumos şi deștept. Faceţi voi mai multe!!!
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: