Translate

January 14, 2014

Franţa - Illkirch - Papa Rock Stub - Restaurant cu tema anilor 50

Dragilor,

nu cred că aţi citit de multe ori pe acest blog despre restaurante. Nu pentru că nu aş merge la restaurante sau pentru că nu aş avea ce scrie, dar pentru că nu e domeniul meu. Şi apoi dacă aş scrie despre toate restaurantele pe care le încercăm nu s-ar mai evidenția cele chiar faine despre care chiar se merită să scriu. Aşa că vă cer îndurare pentru că am lipsit (motivat) de pe blog şi sper să vă placă această postare pe bază de mâncare :)
Ei bine nu ajungeam eu în Franţa, într-o localitate minusculă special pentru acest restaurant, dar am ajuns dintr-o întâmplare fericită când am fost de Crăciun la Strasbourg. Așadar nu vă recomand să plecați de acasă pentru un restaurant, decât dacă locuiţi desigur în Strasbourg.
Ştiu şi în Dublin un lanț de restaurante cu fix același specific, dar pe aici nu am găsit. Pe aici însemnând Luxemburg şi împrejurimi.
Ei bine norocul a făcut ca pe 26 decembrie seara să ne trezim că nouă nu ne ajunge mâncarea din Târgul de Crăciun din Strasbourg şi să vrem să mâncăm ceva consistent. Am încercat la restaurantul hotelului, era doar pe bază de rezervare, aşa că am plecat chiar de nebuni să căutăm un restaurant. Din afară nu ne-a făcut nici o impresie, dar cum era cam singurul deschis am decis să riscăm.
Şi bine am făcut. Realizez acum că voi habar nu aveți despre ce vorbesc eu aici. Aşa că iată acesta este site-ul lor.
Ne-a întâmpinat o domnişoară îmbrăcata cam cum vedeţi în prima fotografie. Prima impresie era bună, trebuie să recunosc. Restaurantul era curat, aveau locuri, aveau mâncare...cam asta conta în momentele acelea. Faptul că era frumos amenajat şi că avea o temă care îmi plăcea, nu putea să fie decât un mare plus. 
Primele trei poze le-am furat de pe site-ul lor, pentru că deşi restaurantul nu era la început complet plin, nu mi-am permis să fac poze. Am observat şi în Strasbourg şi pe aici că oamenii se cam feresc să apară în pozele necunoscuților...  
Imaginea de mai sus e de la baie :)
Într-un astfel de restaurant ce poţi comanda ca şi băuturi? Pepsi, desigur. Şi dacă nu aveau Pepsi? The next best thing... Coca Cola. 
Nu se prea vede din poză. Întâmplarea a făcut ca domnișoara să ne așeze la o masă ce se afla lângă un birou pe care se afla o maşină de scris. Cât mi-am dorit o maşină de scris... Nu puteam să pierd ocazia. Aşa că după proverbul, numele proștilor pe toate gardurile, am scris şi eu Raluca was here. Altceva nu m-a dus capul... 
Asta am mâncat eu. Ceva pe bază de pasăre, cu cartofi la cuptor şi usturoi. Acum nu vă imaginați că aveau cine știe ce mâncăruri franțuzești elaborate. Mai degrabă nişte mâncăruri de tip fast food, dar pregătite mai cu atenție sau aşa îmi place mie să cred.
Nu ştiu câţi clienţi are acel restaurant în timpul anului, dar pentru noi, pentru a doua zi de Crăciun a fost locația perfectă.
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: