Translate

February 3, 2014

Franţa - Lille

Gata dragilor, cu postarea de azi se termină seria postărilor de Crăciun-Revelion. Hai că m-am întins cu ele până în februarie. Între timp am scos bradul, am împachetat decoraţiunile şi m-am pregătit şi emoțional pentru 2014. Ba chiar am început să scriu 2014 în loc de 2013 fără să mă mai gândesc. Vreo lună eu încă eram în 2013. Nu bănuiți că a fost un an excelent şi că nu aş vrea să îl părăsesc, a fost chiar un an banal. Doar că probabil eu sunt pe rit foarte vechi, că până şi rușii au avut Revelionul pe la mijlocul lui ianuarie.
Acestea fiind spuse, în Lille am ajuns de Revelion. Am trecut în 2014 alături de prieteni foarte dragi şi am reluat astfel o tradiție de vreo 13 ani :) Despre Lille nu vă pot spune multe. L-am vizitat în fugă pe 1 ianuarie, dar din ce am văzut mi-a plăcut. Nu la fel de mult ca Strasburgul, dar mi-a plăcut.
În ceea ce privește tradițiile, francezii sunt undeva peste italieni. Dacă în Florența distracția maximă e să arunci sticle pline sau nu pe geam şi să te bucuri dacă ai nimerit un trecător, francezilor le place să incendieze maşinile altora în Noaptea de Revelion. Nu prea am înţeles această tradiție, dar m-am uitat fascinată de la geam cum vreo oră un elicopter a survolat orașul şi a căutat ceva cu un fascicol luminos. M-am simţit mai în siguranţă.
De când am început noi să mergem prin lume de Revelion, asta mi se pare tradiția cea mai periculoasă. Până şi bătăușii de pe Vaci Utca, din Budapesta, mi se pare pașnici acum.
În fine lăsând treburile mai urâte la o parte, Lille are un centru interesant şi în ciudat faptului că era 1 ianuarie seara, orașul era animat. De când am venit aici iau şi acest lucru în considerare când vizitez un oraş. Cred că m-a făcut la creieri Luxemburgul ăsta...
Vă las cu câteva poze din Lille. Dacă vă roade curiozitatea wiki vă răspunde la toate întrebările pe care le puteţi avea despre acest oraş.











Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: