Translate

February 5, 2014

Garmania - Saarburg

Dragilor,

odată cu noul an am reluat plimbările prin zonă. Şi să ştiţi că am rămas surprinsă ce chestii faine sunt în zonă. Cum Belgia am cam văzut-o, Luxemburgul l-am cam văzut, Franţa am vizitat-o de sărbători, am zis să trecem în Germania. Şi foarte aproape de noi e acest Saarburg. Nu e Saarbrucken şi nici Saarland, e Saarburg. Toate se află pe râul Saar, logic nu? Şi Burg ce o fi însemnând? Orașul de pe râul Saar. Simplu.
Ce m-a atras a fost un fel de cascadă ce se află fix în oraş. Aşa ceva trebuia să vad :)
Numai că la cascadă am ajuns destul de greu pentru că noi am oprit acolo unde ne-a zis gps-ul că e centrul. Şi de acolo singurul lucru interesant era un castel. În fine o ruină de castel şi cu un restaurant. Aşa că am urcat, pe jos, până la castel, măcar în ideea că fiind pe vreun deal vom vedea cascada. După lungi căutări am găsit-o şi am mers spre ea. Era relativ aproape de maşină, doar că în direcția opusă castelului.
Aşa că am făcut ocolul întregului centru al oraşului şi mie mi-a plăcut. Nu să locuiesc acolo, dar pentru o ieșire de week-end a fost perfect. Unde mai pui că Germania este chiar foarte ieftină şi în plus au șnițele :) Aşa că pentru două șnițele cu garnitură şi salată şi doua beri am plătit în Saarburg doar 20 de euro. În Luxemburg, la unele restaurante, doar un fel de mâncare e 20 de euro.
Acesta este castelul sau ce a mai rămas din castel, adică un turn. Nu am intrat că mă resimțeam după urcarea dealului, dar a urcat Alin şi a zis că se vede fain. 
Asta se vede de pe zidurile castelului, în direcția aceea ma zis noi că e cascada. 
Şi am avut dreptate. Nu ştiu eu germană, dar wasserfall nu e departe de watterfall, deci cascada. 
Saarburg-ul de sus
Promit că nu voi mai face poze cu telefonul. Cele de mai sus sunt făcute cu telefonul şi oricât de performant se vrea el tot scoate poze neclare. Şi cum boala mea e să scot pozele pe hârtie, cele făcute cu telefonul nu ies aşa de bine. 
Aşa că vreau, nu vreau trebuie să car Nikonul cu mine. E greu şi gențile de aparate nu sunt dintre cele mai elegante, dar asta e. 
Spre orașul vechi 
Lângă cascadă 
Râul Saar 
Am găsit chiar şi puţin soare 
Down the rabbit hole
 Vai ce îmi plac podurile ce fac aşa o iluzie în apă. Parcă e intrarea în casa lui Bilbo sau cel mai simplu e scorbura din Alice.
Cascada văzută de deasupra. Evident că îndrăgostiții au legat lacăte şi pe acel pod. 
Ce mi-a plăcut mie la cascadă? Bine în aflară că e în mijlocul oraşului, că a fost folosită pentru producerea de curent electric.  
Casele de sub cascadă au şi acum un sistem de mori de apă foarte ingenios. Şi oricât am căutat nu am văzut fire electrice pe casele respective. Oare şi acum or folosi același sistem? 
Eu
Mi-am rătăcit căciula preferată şi acum mă plimb cu cea cu o faţă. Nu înţelegeţi greşit, am o sută de căciuli, dar anul acesta mi-a cășunat pe cele două. Sper să o găsesc pe favorită. 
Down the rabbit hole :)
Cam asta e cu Saarburg-ul. 
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: