Translate

February 15, 2014

Coincidente?

Dragilor,
nu știu cât credeți voi în coincidente, în lucruri care aparent nu ar trebui sa aibă nimic în comun, dar uite ca totuși au?
Eu nu le dadeam importanta, dar ultima dintre aceste coincidente m-a facut sa ma gandesc nitel.
Treaba e urmatoarea: pana pe la 16 ani cartea mea preferata a fost Micul Print. Asta pana l-am cunoscut pe Alin care afland despre preferintele mele mi-a dat sa citesc Momo de Michael Ende. M-a socat cat de actuala era si cum trata un subiect important intr-o maniera simplista. Pana azi nu am mai decretat niciodata ca alta ar fi cartea mea favorita.
Da stiu e o poveste, Michael Ende a scris si Neverending Story (ce fain joc de cuvinte) cu catelul zburator pe care mi l-am dorit din prima clipa.
Ei bine Momo asta a ramas in memoria mea pana azi, cand cautand o carte pentru o fetita draga mie am zarit-o pe un raft.
Si acum vin coincidentele. Asadar cartea mea preferata e Momo, culoarea mea preferata e portocaliul, animalul meu preferat e testoasa. Editura care a republicat povestirea lui Ende se cheama Polirom si e din Iasi, iar eu in ultima vreme am avut o preferinta pentru albastru.
Coincidente?
Noapte buna!!!
Raluca

No comments: