Translate

November 21, 2013

Primul Târg de Crăciun pe 2013

Dragilor,

săptămâna trecută în timp ce mergeam noi pe autostradă spre supermarket văd un banner: Marche de Noel. Şi nu doar atât. Deschis din 25 octombrie. Măi să fie ăştia au început cu Crăciunul din octombrie. Şi după cum îi ştiu de anul trecut, acum în noiembrie Marcheul e probabil gol deja. Aşa a fost anul trecut la belgieni, aşa a fost acum doi ani la irlandezi. Nu mai mai miră ci doar mă pune în gardă. Da parcă totuşi, octombrie?
În fine s-a făcut noiembrie, am mai trecut de vreo două ori pe acolo, da cum atmosfera sărbătorilor nu prea m-a luat anul acesta, mi-am amintit de Piaţa de Crăciun (că ce altceva poate fi Marche de Noel?) abia week-end-ul trecut. Mi-am notat pe listă, că v-am mai spus la noi sâmbăta e zi plină şi mi s-a întâmplat ca fără listă să omit să merg undeva, să ajung acasă şi fără chef să las pe săptămâna următoare.
Această "Piaţă" de Crăciun a fost de fapt prima pe care am vizitat-o şi anul trecut şi despre care am scris aici. E în magazinul de bricolaje, decorațiuni, grădinărit. Cum anul trecut a fost chiar faină am zis că anul ăsta o să fie şi mai şi. Nu a fost, dar tot nu am plecat de acolo cu mâna goală.
Ştiu salariile aici sunt mari, sunt de-a dreptul enorme, da fraților bolul roşu din imagine era 17 euro, farfuria pe care stă era 13, iar o cană din același set era 11 euro. Şi acum pe bune nu îţi cumperi doar un bol, o farfurie sau o cană. Apoi decorațiunile mi s-au părut nesimțit de scumpe 20 de euro un suport de lumânare cam ciudăţel, globuri 6 euro o bucată, decorațiuni între 5 şi 10 euro. Scump. Cred că sunt eu neumblată prin magazine. Asta e explicația, că alta nu văd. 
Ştiu, eu sunt copilul Coca Cola, iar pentru mine Crăciunul e roşu. Moş Crăciun e roşu, decorațiunile sunt cu roşu... Am încercat, pe bune că am încercat, mai ales că sunt în perioada albastră, să cumpăr ceva albastru. Nu mi-a sunat bine. Nu îmi plac şi aia e.  
De aceea deşi erau şi camere decorate cu roz şi cu argintiu eu am făcut poze doar la camera decorată cu roşu. 
Pe aici am văzut că se poartă păpușile acestea din cârpă ca şi decorațiuni de Crăciun. Nu zic or fi, da acum nu tot ce e roşu e decorațiune. 
Un brad decorat cu roşu. 
Vedeți steluțele acelea cu alb şi roşu? Erau făcute din bețișoare de înghețată şi nasturi. 10 bețișoare şi 30 de nasturi, plus lipiciul. Cât credeţi că costau? 7 euro
De fapt nu ştiu ce mă tot minunez la preţurile astea. Poate nici nu or fi aşa de mari... 
În poza de mai sus e un exemplu clar că orice e roşu poate fi folosit ca decorațiune de Crăciun. 
Un alt brăduț, de această dată cu instalații. 
Mi-a plăcut acest "brăduț" făcut din decorațiuni pe un perete şi îmi plac aceste idei pe care le văd din ce în ce mai des pe facebook, numai că am încercat în primul an în Irlanda şi vă spun că e trist şi arată gol şi nu prea de Crăciun. 
Şi acum ce mi-am cumpărat eu că doar nu puteam pleca cu mâna goală, deşi mi-am promis solemn să nu mai cumpăr nici o decorațiune, decât dacă e unică şi foarte frumoasă. Sper să mă şi țin de promisiune...la următorul târg. 
Un ren din lemn cu picioare din sfoară şi cu clopoței.
Şi o bufniță din lemn pictată. 
Nu am rezistat să ajung acasă şi să le fac poze. Le-am făcut în maşină.
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: