Translate

November 11, 2013

Belgia - La Roche en Ardenne

Dragilor,

aici cred că s-a adunat toată ploaia din lumea asta şi în timp ce în România oamenii încă se mai gândesc la plajă, la cele 20 de grade, aici e frig şi plouă. Şi nu se mai oprește din plouat. Jur că plouă mai mult decât în Irlanda, dacă puteţi crede aşa ceva. Începe să plouă şi se mai înseninează peste vreo 4 zile, apoi după jumătate de zi începe iar să plouă şi se mai opreşte când i-o veni cheful.
M-am săturat de ploaie ca de mere pădurețe. Din cauza ei nu ieșim nicăieri, din cauza ei nu prea o putem lua pe Dea pe unde mergem, din cauza ei suntem depresați. De ce zic asta? Aici a fost un week-end prelungit. Ce am făcut? Nimic.
Nu era de ajuns că şi aşa Arlonul şi Luxemburgul sunt două oraşe plictisitoare, mai trebuia şi să toarne din senin cu zilele. În fine, aşa se face că duminică pe ultima sută de metri am decis să ieșim din casă. Şi în stilul nostru caracteristic în vreo jumătate de oră eram ieșiți pe ușă şi cu gps-ul pornit.
Am decis să mergem la un muzeu al ceramicii din localitatea La Roche en Ardenne din Belgia. Exista şi un castel acolo, pe care Alin îl vizitase, dar cum toată localitatea era pitorească am decis să mergem. Cred că nu ne-a plouat doar vreo 15 minute, în rest a turnat non stop. Muzeul a fost dezamăgitor, da ce zic eu dezamăgitor a fost groaznic. În primul rând că mirosea oribil, era înfricoșător şi nu spunea nimic nou. Cum se face ceramica? Pe bune? Asta puteam găsi pe internet. Biletul a fost vreo 4 euro, dar pe la mijlocul muzeului am grăbit vizita şi am ieşit în 15 minute în loc de 45. Prețurile de la magazinul muzeului erau nesimțit de scumpe, aşa că am plecat să ne plimbăm prin localitate.
De pitorească era chiar pitorească dacă nu am fi umblat numai pe sub streșini şi nu aş fi făcut poze cu telefonul pentru că evident camera nu puteam să o scot în ploaie. La castel nu am urcat, dar partea faină a fost că am descoperit un pub fain, unde am băut bere locală şi am mâncat brânză. Ne-am urcat în maşină şi am plecat spre casă.
Dar a fost o ieșire. Am văzut locuri noi şi uite aşa am şi eu ce scrie pe blog. Cu vremea asta mă cam îndoiesc că voi avea ce povesti prea curând.
Magazinul muzeului de ceramică
Muzeul ceramicii
Îmi place că aici în zonă, probabil influenţaţi de olandezi, ceramica este pictată cu albastru. Şi mi-a plăcut şi bicicleta aceea albastră sprijinită de muzeu.
La Roche en Ardenne şi castelul
Mi-a plăcut căsuţa, abia acasă am văzut ce magazin era. Nu mă omor dupa Swarovski, deci nu am intrat, nu ştiu ce să vă spun despre magazin.
Mi-a plăcut cana asta foarte mult. Şi era mai ieftină decât la muzeu :)
Berea locală. Era cam amară pentru gustul meu, dar am reuşit să o beau. A ajutat şi platoul de brânză.
Biserica din La Roche en Ardenne
O carmangerie, nu ştiu dacă se observă (probabil va trebui să daţi click pe poză) în faţa magazinului de carne sunt oameni cu căţei. De altfel era plină localitatea de căţei şi era mult mai animată chiar decât Arlonul. Mi-a părut rău că nu am luat-o şi pe Dea, dar probabil că ea nu ar fi fost încântată să se plimbe prin ploaie... 
De la carmangerie am cumpărat şi noi un salam (sau cârnat că nu m-am prins încă) din șuncă de Ardenne. Am înţeles că ar fi vreo specialitate pe aici. 
La Roche en Ardenne văzut de pe pod.
Asta a fost tot, dar a fost o ieșire, ne-am mai aerisit şi noi creierele şi ne-am pregătit pentru o nouă săptămână. 
Raluca

2 comments:

Larisa said...

Si aici vremea este urata de vreo cateva saptamani, insa din cand in cand foarte rar de altfel (si cel mai rar in weekenduri :D) mai iese si soarele si o tulim afara. Partea prosta este ca iarna nici n-a inceput...

Raluk said...

Aici luni si azi nu a plouat, dar e un frig de ies afara imbracata de iarna, cu manusi si caciula. Si nu ma credeam vreo friguroasa... Noi ne-am obisnuit si iesim si daca ploua, dar e mai greu cu Dea ca nici nu ii place prin balti, nici pe iarba umeda, se murdareste toata, murdareste si masina... e mai complicat...