Translate

November 3, 2013

Petrecerea de Halloween în Luxemburg

Dragilor,

a venit şi Halloween-ul, a şi trecut aşa că ne apropiem cu paşi repezi de Sezonul Sărbătorilor de Iarnă. În Arlon şi Luxemburg tot anul nu se întâmplă mai nimic, dar de pe la începutul lui decembrie se deschid Târgurile de Crăciun şi e o atmosferă tare faină. Anul trecut pe vremea asta nu credeam că vom apuca anul în Luxemburg, da uite că l-am apucat şi mai am încă o șansă să cercetez Târgurile de Crăciun şi evident să vă povestesc despre ele.
Legat de Halloween, încă din Dublin am lăsat la o parte prostiile cu sărbătoare importată, cu sărbătoare păgână... dacă e să o luăm aşa toate sărbătorile româneşti au fost cândva păgâne, iar chestia cu importatul e chiar o prostie. Halloween-ul e doar o altă seară în care lumea se costumează. Şi acum sincer de câte ori pe an avem ocazia să ne costumăm? Mie una îmi place. Dacă vă interesează subiectul am mai demonstrat acum vreun an că Halloween-ul e o sărbătoare importantă în Irlanda, aici.
Anul trecut de Halloween abia ajunsesem aici, stăteam într-o cămăruță de hotel, cu un televizor ce refuza să arate canale într-o limbă pe care o cunoșteam eu, era mic şi depresant şi în fiecare seară pornea alarma de incendiu pentru că românii făceau pâine prăjită pe aragazul vitroceramic. Aşa că anul acesta aveam o mulțime de motive ca măcar să ieșim din casă de Halloween, dacă nu chiar să sărbătorim.
Şi am ieşit la un club în Luxemburg în Grund. A fost fain şi pentru o seară am mai ieşit din rutina gătit-televizor-somn.
Am început prin a prepara paste cu brânză. Au fost oarecum ok cele negre erau cu cerneală de sepie şi deşi am încercat o dată şi nu mi-a plăcut, pastele erau bune. Probabil că nu au văzut în viața lor cerneala de sepie, le-am luat ieftin de la Lidl... 
Apoi ne-am costumat. 
Asta era costumația mea. Da ştiu, nu e cine știe ce, dar eu chiar mă gândeam că pe aici lumea nu se costumează de Halloween ca în Dublin, unde costumele sunt foarte inspirate şi destul de ieftine de cumpărat şi chiar mai ieftine de închiriat.
Şi am ajuns în club unde era cam gol. Chiar am pus poza asta pe facebook cu textul: party hard :)) 
Noroc că a existat Guinness şi noroc că eram printre prieteni, altfel plictiseala ar fi fost maximă.
Noi doi. 
Alin a considerat că trebuie să se strâmbe în toate pozele, că doar e Halloween-ul. Asta e cea mai decentă. Evident că am făcut poze cu telefonul. De când am telefonul nou nici nu mai ştiu pe unde e camera. O fi bine?
Jack-O-Lantern nu putea să lipsească
Abia la ieșire am văzut că petrecerea a fost cumva organizată de români. Aşa se explică de ce era plin de români acolo şi de ce am putut mânca sarmale şi pârjoale. Bune. Mi-am mai amânat pofta. 
Un dovleac supărat 
Eu cu dovleacul
A trecut şi Halloween-ul, așteptăm Crăciunul. Sperăm să fie tot cu Guinness :)
Din păcate ochelarii mei de Rudolph au luat contact cu berea şi acum nu prea mai pot fi purtaţi. Da nu-i bai o vizita la Primark şi se rezolva :)
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Cravatele voastre sunt foarte haioase iar ochelarii de Rudolf sunt de-a dreptul mortali! Neaparat sa-ti pregatesti o pereche pentru Craciun!

Raluk said...

Multumesc. Trebuie sa gasesc ceva fain si de Craciun :)