Translate

November 13, 2013

Luxemburg - Prin măruntaiele pământului la Berdorf

Dragilor,

după o săptămână şi jumătate de ploi a venit în week-end şi seninul. Nu vă bucurați că nu a durat mult şi oricum a venit odată cu geruri. E senin, dar e un frig de îţi îngheață oasele, mai ales dimineaţa şi seara. E ciudată clima aici. 
Ei bine că tot a venit cerul senin ce am zis noi să facem? Să mergem prin măruntaiele pământului undeva în vestul Luxemburgului la Berdorf. Sunt de fapt nişte stânci nisipoase ce s-au desprins unele de altele cât să încapă un om, iar luxemburghezii s-au gândit să le clasifice, să le denumească, să le semnalizeze, să le pună pe o hartă şi să cheme turiștii. Aşa se face că pe o zi friguroasă, dar senină era ceva lume pe acolo. 
Se ajunge relativ simplu. Din Luxemburg mergeţi spre Berdorf, treceți de localitate şi vedeţi un camping cu căsuțe de lemn. De acolo începe traseul. 
Deşi eu nu mă omor cu plimbările prin natură, iar condiția mea fizica tinde spre zero, mie mi-a plăcut. M-am simţit ca în Lord of the Rings la un moment dat, iar peisajul era de vis. În plus de la atâta ploaie stâncile erau acoperite cu un fel de masă verde, ce arăta foarte interesant în lumina soarelui. Tot traseul dacă a durat o oră şi nu e foarte greu. A fost o ieșire tare faină, sper să o mai repetăm. Vă las cu poze
















Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca



2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Foarte frumoase imaginile, si mie imi place sa merg in astfel de locuri. Daca vremea este insorita pot sa trec mai usor peste frig.

Raluk said...

Sa stii ca asa a fost si in cazul meu. Desi am zis ca e soare si nu m-am imbracat chiar gros, la inceput mi-a fost frig, dar apoi m-am luat cu pozele, cu peisajul si am uitat de frig :)