Translate

January 10, 2013

Târgul de Crăciun pe care nu trebuie să îl ratez, la anu

Bine asta dacă 2014 ne va prinde tot în Belgia, ca la ritmul în care ne mutam noi...
Da ştiu au trecut Sărbătorile, a trecut Crăciunul, nu prea mai e interes pentru Târgurile de Crăciun, dar dacă în România încă se mai vorbește de moartea şi înmormântarea unui om, care au avut loc acum 2 săptămâni, nu cred că e chiar deplasat să vă povestesc despre un Târg de Crăciun care se află în Franța.
Cumva Franţa nu mi se părea o ţară în care organizarea târgurilor e luată în serios, probabil fiind şi aşa aproape de Germania, unde am rămas fermecată de târgurile de Crăciun... Oricum la început de an, da chiar început pe 1 ianuarie sau undeva pe acolo am ajuns în Metz. Am ajuns pe seară, ne-am cam rătăcit în căutarea unei parcări, nu parcări erau, semnalizate nu prea erau, aşa că pozele nu sunt foarte clare. Târgul evident era închis, dar căsuțele arătau foarte bine şi toată piaţa, de fapt erau două pieţe, cu două târguri...deci clar la anu, dacă mai suntem în Belgia, nu ratăm târgurile din Metz.
Sper ca pozele să vă convingă :)
Am observat treaba asta cu caruselul peste tot şi în Belgia şi în Germania şi în Franţa.
Deşi târgul era închis, caruselul, pe două etaje, era deschis. La anu nici să mă dau în carusel nu trebuie să ratez. 
Şi taraba pe care era ataşată această fereastră era deschisă. Vindea vin fiert. 
Căsuțele dintr-un târg erau obișnuite, aş putea spune chiar simple, dar aveau pe acoperiş turnuri ceapă, întocmai ca în Rusia 
În schimb în altă piață căsuțele arătau aşa: 
Adica aşa de mari erau 
Şi colorate diferit
Mi-a rămas pe anul acesta târgul din Metz. 
Până atunci pot doar visa ce ar putea vinde respectivele căsuţe :)
Raluca
P.S. Tot la anu sper să nu ratăm tot ce se întâmplă în Budapesta în acea perioadă. Adică sa fim mai aproape de casă, poate în trecere câteva zile prin Budapesta...bine şi de Viena îmi e puţin dor... mă opresc din visare, nu de alta da până la Crăciun să tot fie vreo 360 şi ceva de zile :)

2 comments:

Larisa said...

Am vazut si eu niste poze cu targul din Metz pe internet si am ramas impresionata chiar. Si mie mi-ar placea sa-l vad candva. Insa mi-as dori mai tare sa-l vad pe cel de la Strasbourg sau Colmar.

Raluk said...

Da sa stii ca si inchis arata mai bine decat cel din Luxemburg inchis. Si eu vreau la Strasbourg poate ajung anul acesta :)