Translate

January 11, 2013

Franţa - Catedrala din Metz

Dragilor anul acesta m-am decis să fac câteva schimbări pe blog. Acum dacă nu vă plac vă rog să îmi spuneţi şi revin. Mă refer la postările despre obiective turistice. Înainte cercetam o groază, cumpăram pliante, mă ajutam de wiki să spun două vorbe şi despre obiectiv. Nu neg, îmi şi plăcea şi de aceea nu cred că treaba cu schimbarea o să mă țină mult, dar vă avertizez că s-ar putea să nu mai scriu romane când vă arat locurile prin care am mai fost. 
Că am fost în Metz pe 1 ianuarie v-am povestit ieri, îmi cer din nou scuze pentru calitatea pozelor, da cum nu îmi doresc să mă fac fotograf foarte curând, am lăsat aparatul acasă şi am făcut poze cu o săpunieră :)
Despre Metz puteţi afla mai multe de aici, eu vă spun doar că este orașul cu cele mai multe monumente clasificate ca fiind istorice din Franţa. Un motiv să revin şi pe zi să îmi fac o părere, mai ales că e la 40 de minute de mers cu mașina de Arlon. Aşa despre catedrală, care se cheamă Sfântul Ştefan din Metz, puteţi afla mai multe aici
Mie mi-a plăcut, mai ales că am găsit-o deschisă. E total diferită de cele din Dublin, nu mai spun de cele din România.
Noi am ajuns la piața cu Catedrala de pe o străduţă şi asta e ce am văzut mai întâi.  
Scena Naşterii lui Iisus. 
În zilele libere am tot vizitat târguri, biserici şi peste tot era o astfel de scenă. 
Catedrala văzută din parcarea din faţa ei 
Catedrala cu nişte geamuri cu vitralii 
Piaţa în care se află Catedrala
Eu nu sunt o persoană religioasă, dacă merg într-o catedrală sau într-o biserică merg pentru a descoperi ceva nou, pentru a vedea diferențele dinte religii, pentru a admira arhitectura şi mai puţin pentru a mă ruga.
De două ori, o dată în Barcelona şi apoi în Trier am simțit că era timpul perfect pentru ca eu să ajung într-o biserică, fie ea şi catedrală. Mi-a făcut bine că mă aflam acolo.
Despre Catedrala din Trier vă povestesc mâine :)
Raluca

4 comments:

Larisa said...

Este impunatoare! Grandioasa! Am vazut-o si eu vara trecuta...

Raluk said...

Si eu trebuie sa ma intorc sa o vad si pe zi.

corina said...

Pentru mine Franța este cea mai atrăgătoare țară. Cred că nu m-aș plictisi să o explorez niciodată.

Raluk said...

Mie nu imi displace, dar cred ca am niste pareri preconcepute despre francezi pe care as vrea sa le schimb. Poate daca tot locuim la doi pasi de ei... Din pacate francezii de care dau eu in localitatea noastra sunt cam neciopliti, cam avari, conduc extrem de imprudent (ieri era sa ma calce unul pe trecerea de pietoni), nu accepta ca si engleza e o limba, dubleaza totul... Bine romanii au faima pe care o au pentru ca s-a generalizat, deci nu ar trebui nici eu sa generalizez.