Translate

January 12, 2013

Germania - Catedrala din Trier

Chestia asta cu scris puţin şi poze multe face ca postările să pară negândite, ca şi cum nu am depus nici un efort în scrierea lor. Nu ştiu de ce, doar eu am senzația asta? Deşi vă asigur că le-am gândit, am ales şi pozele cu grijă, de fapt postarea încep să o gândesc încă de când fac poza...asta e, blogul a devenit o dependență, tot timpul gândesc în felul în care va arăta pe blog şi deşi eu continui să cumpăr pliante şi citesc multe informații despre obiectivele pe care le vizitez, nu aş vrea să pară pe blog neîngrijit. Numai că am văzut că postările despre obiective nu au aşa de mulţi vizitatori, deci poate nu vă place...
Ştiu şi eu??? de fapt dacă aş şti aş avea un blog în top 100 bloguri românești, nu că ăsta ar fi fost scopul meu vreodată...
Revenind, că m-am pierdut în detalii, Catedrala din Trier. E un pic ciudat că în Trier sunt două biserici apropiate ca locație, dar doar despre cea de azi am găsit că ar fi Catedrala, cealaltă e doar o biserică. Catedrala Sf. Petru din Trier e cea despre care vă vorbesc astăzi şi e cât se poate de diferită de cea despre care v-am vorbit ieri. Din păcate fiind într-o piaţă, catedrala nu încape toată în poze şi tot din păcate de câte ori am fost în Trier piaţa era ocupată cu câte ceva şi nu am putut face poze sau am ajuns târziu şi pozele suportă consecințele.
Acum trebuie să ne înțelegeți, de sărbători numai trezit la 8 şi plecat să colindăm nu am avut în cap. Până ne trezeam, până ne pregăteam, ne prindea apusul pe drum, că aici obiectivele turistice nu sunt chiar la o aruncătură de băţ. Oricum Trier e aproape de noi, deci bănuiesc că voi mai ajunge pe acolo.
Aşa am fotografiat Catedrala Sf. Petru din Trier în timpul Târgului de Crăciun când apunea soarele şi era relativ senin.
Catedrala chiar pe 30 decembrie 2012, seara, când nu credeam că o vom găsi deschisă 
Altarul 
Cupola, frumos decorată, pe care o veţi găsi şi pe wiki, dacă veţi urma link-ul ce se află în această postare.
Trebuie să vă spun totuși că această Catedrală este cea mai veche din Germania, aşa cum Trier este cel mai vechi oraș din Germania şi la fel cum târgul de Crăciun din Trier era cel mai vechi din Germania.
Nu ştiu dacă v-am povestit, da un orășel precum Trier-ul, despre care recunosc nu auzisem în România, poate să aibă atât de multă istorie în spate şi a fost atât de important pentru Germania. Povestea lui m-a dus cu gândul la povestea asemănătoare a Veliko Târnovo din Bulgaria.
Şi despre Trier puteţi citi mai multe tot pe wiki
Sper să vă placă pozele şi postarea, sper că nu veţi ocoli Trier-ul dacă ajungeţi în zonă şi vă urez să aveţi Un week-end fantastic!!!
Raluca

2 comments:

corina said...

Frumoasă destinație Trierul. Catedrala seamănă cu o cetate. Se vede influența francezilor.
Dec când ai postat despre Trier am mai citit prin ghiduri și am descoperit Valea Moselului.

Raluk said...

Da am citit si eu despre ea intr-un pliant luat de la biroul turistic din Trier. Ar fi frumos sa fac vreodata un circuit cu aceasta tema.