Translate

January 23, 2013

Pub-urile irlandeze din Belgia

Pub-urile irlandeze sunt renumite în lume. Peste tot pe unde te învârți trebuie să dai de un Irish pub, altfel degeaba te-ai mai dus. În Barcelona ne plimbam pe Rambla şi ni s-a făcut foame, am intrat în prima locantă, meniul în engleză, chelnerița vorbea doar engleză, pe meniu fish and cips, pub irlandez. În Bucureşti, Centrul Vechi, din trei localuri 2 sunt pub-uri irlandeze. Mie imi place treaba asta că mi se mai duce dorul de Dublin, unde mai pui că unele au chiar şi Guinness la draft :D
Evident că Belgia, Luxemburgul şi Franţa nu puteau face excepție. În Luxemburg există cel puţin 12, de cei de la Comunitatea Irlandezilor din Luxemburg au organizat pub crawl-ul, 12 pubs of Christmas. 
În Belgia pe aeroportul Charleroy am găsit această firmă. Jupiler este una dintre cele mai cunoscute beri belgiene, pub e pub. E îmbinarea perfectă între Belgia şi Irlanda la nivel de băutură. 
În schimb în Metz, unde am găsit că există şi un magazin destinat expaţilor irlandezi care trăiesc în Metz, am întâlnit Le Pub. Nu ştiu eu franceză da cred că voiau ei să spună Pubul, unicul, singurul... E clar deschis de un irlandez sau de cineva care a studiat cât de cât fenomenul (spre deosebire de cel din Belgia) pentru că poartă numele unui om, fix ca pub-urile din Irlanda. Ce m-a amuzat a fost tot Le-ul acela , cum sună: Le Pub :)))
Raluca

No comments: