Translate

January 15, 2013

Când pădurea a devenit albastră

 Încă de când am văzut că a nins mă întrebam cum o fi pădurea prin care trece unul din drumurile ce unesc Arlonul de Luxemburg? Nu a trebuit să mă întreb mult că a trebuit să mergem în Luxemburg şi evident că am mers pe drumul frumos. Pentru noi există vreo trei variante pe care putem merge de la noi la Luxemburg, una e drumul frumos, care merge mai mult prin Luxemburg şi mai puţin prin Belgia şi trece printr-o pădure, a doua presupune mai multă Belgia şi mai puţin Luxemburg şi trece prin sate cu ferme, cu căsuțe, drumul frumușel şi a treia e autostrada. Acum nu mă puneți să vi le arat exact pe hartă, că nu prea pot, va trebui să mă credeți pe cuvânt sau să veniți în zonă să le identificăm împreună.
Revenind la pădure, nu ştiu de ce, adică zăpada în combinație cu ce, o transforma într-o pădure albastră. Am încercat mai multe setări ale aparatului, deci clar era de la pădure. Acum ar fi fost fain să găsim o pădurice de brazi acoperită de zăpadă, da merge şi asta.
Şi ca bonus vă pun în acelaşi articol şi o capodoperă fotografică marca Raluca. Că tot a nins m-a apucat pozatul prin curte. Cum Nikon-ul când nu are baterie se deschide da nu face nici focus nici nimic, ci doar te sfidează că totuși se deschide, săpuniera Sony, deşi tot fără baterie (cred că sunt singura persoană care reușește să rămână fără baterie la ambele aparate în acelaşi timp) a făcut poze decente. Recunosc nu mă pricep la poze, ce mai toată lumea consideră poze artistice mie mi se par nişte fâsâieli fără de înțeles, dar poza făcută de mine mi se pare o capodoperă. Cum a putut ea săpuniera să scoată iarba în focus şi căsuțele din curtea vecină în fundal... Capodoperă, vă spun :)
Mă uit pe poze şi îmi dau seama că o iarnă fără zăpadă, cea din Dublin, şi-a spus cuvântul. Am făcut deja vreo 50 de poze, am fotografiat pădurea, curtea, pe Dea şi toate cu zăpada.
Facebook-ul e plin de injurii la adresa iernii care şi-a permis să vină în ianuarie, da mie îmi place. Zăpadă, un ceai cald sau mai bine un vin fiert şi un film de Crăciun şi mai am crede că s-au întors Sărbătorile :)
Raluca

No comments: