Translate

November 4, 2012

Hai să vă arat Dublinul noaptea

Era un cântec şi în loc de Dublin era Bucureşti, dar mi se pare nimerit să vă prezint şi Dublinul, casa noastră în ultimul an şi locul deșteptării şi emancipării mele.
Într-una din ultimele zile m-am nimerit în centru seara spre noaptea. Nu e prima dată când se întâmplă, însă e prima dată când mi-a venit ideea să imortalizez momentele. Nu există două oraşe la fel, iar Dublinul este unic indiferent de ora din zi sau noapte, dar mai ales "viaţa de noapte" este una extrem de intensă şi demnă de imortalizat. Cum am descoperit că sunt ani-socială şi nu îmi plac oamenii, cu atât mai puţin să îi imortalizez (nu e scorneala mea, aşa mi s-a spus), ei sunt doar treburi adiacente, peisajul per ansamblu este unul demn de contemplat.
Doar o stradă din Dublin 
Aceeaşi stradă, Capel, şi nişte nori foarte curioşi 
Un pod peste Liffey, o intersecţie şi aceeaşi nori 
Liffey, unul dinte singurele râuri din lume afectat de maree 
Luna, peste cheiuri 
Vitrina unui magazin decorată pentru Halloween 
Dublin love's 
Cel mai arătos mall din lume, Stephen Green  
Magazinul Disney cu personaje la ferestre 
Vitrina Disney
Una dintre străzile comerciale ale Dublinului, Grafton Street
Sper că v-a plăcut Dublinul noaptea, mie mi se pare că e o experiență completă şi că orele petrecute în Dublin, ca vizitator, nu se încheie odată cu lăsarea întunericului, ca în alte orașe. Viața de noapte este una dintre atracțiile majore ale Dublinului.
Raluca

2 comments:

Larisa said...

Foarte faine pozele!
Aproape niciodata pe unde merg nu ratez o plimbare pe inserat, cand toate luminile sunt aprinse si mai ales intr-un oras mare :).
Arata frumos Dublinul noaptea! Poate intr-o zi il voi vedea si eu, am niste zboruri low-cost de aici spre Dublin...

Raluk said...

Dublinul e un oras care nu se culca devreme, asta e clar. Chiar daca autobuzele merg pana la 11 noaptea, iar bautura se vinde pana la 1 noaptea sunt destule de vazut. Plus ca Dublinul se poate vizita in putine zile si sunt destule excursii spre obiectivele importante ale Irlandei. Odata ajunsa in Dublin merita sa iesi chiar si pana la Howth sau Malahide, care sunt foarte aproape.
Daca ai si zboruri ieftine merita o vizita :)