Translate

November 6, 2012

De ce plătim pentru animalele de companie la hotel?

Inspirată de discuțiile turistice ale lui Alice din fiecare marți m-am decis să deschid şi eu un subiect. Desigur s-ar putea ca subiectul meu să supere pe unii sau să ridice câteva sprâncene, dar am şi eu o nelămurire şi aş vrea să ridic câteva întrebări.
De ce plătim pentru animalul de companie la hotel şi mai ales, ce primim în schimb?
Pentru că stăm la un apart-hotel (nu înțeleg de ce tot spun apart, ca tot a hotel îmi sună mie) şi plătim 5 euro pe zi pentru Dea simt că suntem puțin nedreptățiți. 5 euro e o sumă mare sau mică, decideți voi, dar 5 euro ori 20 de zile fac 100 de euro. Ei parcă 100 ar fi ceva de comentat.
Eu una, ca posesor şi călător alături de un animal de companie, simt că sunt nedreptățită  Voi cei care aveţi copii şi care poate aţi stat într-o cameră de hotel după cineva care a avut câine poate vă considerați nedreptățiți.
Acum cei care călătoresc cu copii probabil vor sări că iar fac comparații, dar dacă vă priviți sincer de câte ori copilul a scos perdeaua de pe cadru? de câte ori a vărsat ceva prin cameră? de câte ori v-a deranjat vecinii cu plânsete, pentru că nu putea să doarmă într-un pat nou? Nu trebuie să răspundeţi, dar dacă cel puţin unul dintre exemple vi se pare cunoscut, vă întreb: cei care călătoresc cu copii, plătesc o taxă pentru asta?
Revenind la animalele de companie. Da Dea este câine, are păr, latră, mai şi miroase, dar toate sunt efecte ce pot fi îndepărtate cu maximul 10 euro, de ce plătesc eu 100?
Înțeleg de ce se percepe o sumă pentru câine, pentru că în camera respectivă trebuie să se dea temeinic cu aspiratorul sau trebuie ca așternuturile să fie inspectate cu atenție după spălare, dacă hotelul nu are o mașină de spălat performantă, dar mă gândesc că astea sunt măsuri minime ce se iau în orice cameră de hotel după orice turist.
Dea e un câine liniștit ce nu zgârie sau nu deranjează alţi locatari pentru că latră, dar recunosc că există şi astfel de câini şi mi se pare corect să se perceapă o anumită sumă ca şi garanție, dar acea sumă să îţi fie înapoiată la plecarea din cameră.
La hotelul din Anglia am fost solicitată să răspund unui sondaj. Am ridicat problema banilor percepuți pentru câine şi faptul că mi se pare că plătesc doar pentru că aleg să călătoresc alături de un câine şi nimic mai mult. Le-am sugerat ca de banii respectivi să ofere celor care călătoresc cu câini sau pisici o punguță mică cu mâncare sau un vas suplimentar pentru apă sau să depună o sumă lunar sau anual în conturile unei organizații ce se ocupă cu drepturile animalelor.
Mi s-a răspuns stereotipic că observațiile îmi vor fi luate în considerare. Aşa să fie?
Raluca

6 comments:

Larisa said...

Sa stii ca si eu sunt de acord cu tine, normal, pt ca si eu am caine si calatoresc cu el. Nu vreau sa fiu rea, dar stii, uneori cainele asta e mai curat si mai sanatos decat anumiti oameni care poate au stat in camera aia. Ma rog, e caine si are microbii lui si nu stii si ..bla bla bla...din pacate asta este, trebuie platit pentru el la majoritatea hotelurilor.

Raluk said...

Eu inteleg ca trebuie platit si platim de fiecare data si niciodata nu am lasat-o pe Dea acasa pentru ca trebuie sa platim. Eu vreau sa vad putina bunavointa si din partea cealalta, la urma urmei un plic cu mancare e maximum un euro, apa e gratuita...
Pentru 100 de euro cat dam noi pe 20 de zile ei spala toate cersafurile din hotel si dau cu aspiratorul de 5 ori in camera.

Aliceee Traveler said...

Ok eu am copil si vreau sa iti spun ca cu un caine faci economii! Fiindca da, primii 2 ani de viata e gratuit cat copilul e bebelus! Sa nu crezi ca primim patut pt asta! sau ceva! Nu, doarme in pat cu noi! Apoi dupa 2 ani percep 50% din taxa si ofera pat single sau chiar toata suma! ei tu platesti 10 euro pe toata viata in schimb noi dupa primii 2 ani ajungem sa platim inca o vacanta! :) Nu zic ca e corect sau nu-i corect! zic doar ca e scump in ambele cazuri! Si daca mai ai 2-3 copii renunti sa mai calatoresti!

Raluk said...

Deci inteleg eu ca si in cazul copiilor e fix aceeasi faza. Platesti, da ce ti se da in schimb? In cazul copilului ma gandesc ca i se da un pat sau hotelul are un loc dedicat special copiilor (foarte putine hoteluri am vazut sa aiba) sau in camera il asteapta un cos cu bunatati sau macar o carte de colorat si creioane sau la micul dejun sunt chestii speciale pentru copii sau nu stiu exact, dar oricum ceva care sa iti arate ca nu platesti degeaba.
Practic platesti alegerea de a merge cu copilul, sau in cazul nostru cainele, in concediu. Mie chestia asta nu mi se pare corecta.

Aliceee Traveler said...

Ei sunt vazuti memebri! sa fim serioase, nici noi nu primim ceva special ca am ales acel hotel! In acel hotel! Macar un buhet de flori frumos mirositor ....
In schimb de cele mai multe ori te trezesti cu hibe, pe care nu ai cum sa le stii din poze photoshopate ...

Raluk said...

Ai dreptate. Acum vreo cativa ani mai gaseam bomboane pe perna sau flori proaspete in camere, acum nici vorba de asa ceva :(
Cred ca s-au obisnuit sa fie alesi pentru ca au un pret bun si renunta la calitate sau la ospitatilate...