Translate

October 8, 2012

Pleacă şi oamenii buni din ţară, nu doar lichelele

Săptămâna trecută mi-a atras atenția o ştire, am postat-o pe facebook şi am primit comentarii la modul ducă-se. Este vorba despre anunțul Corinei Drăgotescu de a emigra în America. De acord cu voi că nu e cine ştie ce jurnalistă, dar e totuşi o opinie avizată, o apariție în presa românească, ce măcar prin anii de experiență ar trebui să spună ceva şi de la care ar fi de învățat.
Știrea în sine am văzut că nu a creat vâlvă în presă, mă întreb dacă Biancă Drăguşanu făcea acelaşi anunț ce era? Şi vă rog să mă credeți că nu îmi permit să compar cele două personaje, vreau doar să atrag atenția asupra lipsei de reacție a colegilor de breaslă. Sigur toţi spun acum că mai bine fără, dar în spate, în interiorul lor îşi doresc să fie în locul ei. Nu mai amintesc situația dezastroasă în care se zbate presa în România şi unde abrutizații pot fi treziți doar cu o bucă sau un cur sau cu scene ieftine ca cele de la Capatos sau mai ştiu eu ce emisiuni de acelaşi gen. Asta se vinde într-o ţară din care parcă nu mai văd nimic pozitiv.
M-a mâhnit următorul citat al Corinei DrăgotescuDupă 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt “domn Boc” care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie sau pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai.
Din păcate are dreptate. Nici în alte părți nu e mai bine şi aici sunt lipsuri, da măcar e mai civilizată treaba. Eu încă mai sper la o zi în care ne vom putea întoarce în România.
Raluca

No comments: