Translate

October 26, 2012

Am întâlnit un român celebru, în Dublin

În Irlanda vine Halloween-ul. Tot promit că fac o postare şi despre asta, sper să şi fac cât de curând. Aşa că toate vitrinele sunt pline de dovleci, lilieci şi toate lighioanele asociate cu această sărbătoare, iar în magazine dulciurile sunt la reduceri de te ia amețeala. 
Am trecut pe la magazinul Disney şi nu m-am putut abține. Chiar şi personajele clasice erau îmbrăcate pentru această sărbătoare. Ce vedeți mai sus e vitrina magazinului decorată după filmul Frankenweenie, a lui Tim Burton, ce a avut premiera recent.
Dublinul nu avea cum să rateze această perioadă, aşa că în capitala irlandeză se desfășoară un festival dedicat lui Bram Stoker. Cine altul e mai apropiat de un personaj preferat în această perioadă, dacă nu chiar tatăl lui Dracula. 
Că tot v-am povestit de Micul muzeu al Dublinului, acolo se desfășoară o expoziție cu tema: viaţa şi opera lui Bram Stoker. Expoziția în sine nu e cine ştie ce, cred că exponatele se pot număra pe degetele de la două mâini, însă expoziţia mi-a prilejuit o întâlnire surpriză.
Ei bine cred că deja intuiți la ce mă refer. A fost puţin ciudat să văd portretul lui Vlad Țepeș pe pereții unei case din Dublin, dar de ce nu. Nu se tot spune că el a inspirat personajul Dracula? deşi e un pic cam clar că alăturarea a fost forțată de altcineva şi nu de autor, care habar nu avea că Transilvania e în estul Europei. 
Fotografia nu e clară şi nu vă pot traduce ce scrie pe panoul cu pricina, însă e Vlad Ţepeş, e Bram Stoker, sunt destule motive să mă întorc acolo cu o cameră de luat vederi să fac un material. Sper şi asta să îmi iasă şi promit că pun filmulețul şi aici.
Raluca

No comments: