Translate

October 28, 2012

Rămâi sănătoasă cucoană, îmi iau geamantanul şi plec

Când eram mică recitam cu patos Balada Chiriașului grăbit de George Topârceanu. Dacă mă chinui chiar şi acum o ştiu pe toată, iar versurile îmi vin natural în memorie. Nu aveam să ştiu atunci că se va întâmpla fix ca în baladă, că voi colinda lumea asta toată pe post de chiriaș cu bagajul mereu la ușa.
Irlanda şi Dublinul au fost bune cu mine, am învățat o grămadă de lucruri aici, mi-am făcut prieteni, mi-am urmat ideile şi am cunoscut de aproape altă cultură şi mai ales altă civilizație. Acum întocmai ca în balada lui Topârceanu, trebuie să îmi iau geamantanul şi să plec spre lucruri mai serioase.
Aşadar părăsim Dublinul pentru Luxemburg, de fapt pentru Belgia la granița cu Luxemburg. Aş vrea sa spun că voi continua să vă prezint viața românilor din străinătate, dar ştiu sigur că nu va fi aşa. Cel puţin pentru o perioadă nu vreau să ştiu sau să fiu implicată în orice ţine de români. Nu cred că mă voi ţine mult de promisiune, dar pentru început nu voi căuta eu contactul cu alţi români.
Dacă vom vizita ceva cu siguranță va ajunge pe blog, eventual voi face comparații între Dublin şi Luxemburg, ştiu sigur (pentru că mi s-a promis) că voi vizita târgurile de Crăciun din Germania...într-un cuvânt o luăm de la capăt, da chiar de la capăt, într-o nouă ţară, cu o nouă limbă, cu o nouă civilizație şi cu totul nou şi nu neapărat bun.
Mi-am făcut o listă cu ce nu am făcut în Dublin sau Irlanda, cu ce mi-ar fi plăcut să mai văd, să mai experimentez, dar va rămâne pentru o altă dată, când poate vom reveni în Irlanda.
Până atunci, rămas bun, prieten drag,
Raluca
sursa foto

4 comments:

Aliceee Traveler said...

hey sper ca nu iti iei ramas bun de la noi! eu te citesc cu drag de fiecare data! sper ca te refereai la romanii prieteni din Dublin!
Ce sa zic, credeam ca Dublinul e tata minunilor, ca viata e cel putin mai roz decat in alte parti ale Europei si ca voua va merge bine acolo! mda, aparentele inseala si mi-am luat-o pe propria piele! Stii bine ca si eu am revenit in tara desi Anglia e mult mai ok decat Romania, mai civilizata, mai multe oportunitati, dar cred ca problema am fost eu! Nu m-am sincreonizat cu orasul! nu am fost acolo in momentul bun :)
Asa ca iti doresc acomodare rapida in Luxenburg, sa ne scrii de acolo cat mai multe, si sa fie de data asta totul perfect!

Raluk said...

Problema cu Dublinul e una fireasca, e o insula, deci toate sunt mai scumpe, insa salariile sunt destul de bune cat sa acopere preturile. Plecarea noastra nu are nimic de-a face cu traiul din Dublin sau cu cineva in mod special. Sotul meu a avut un contract pe trei ani, iar cu vreo jumatate de an inainte a primit o oferta mai buna din Luxemburg. Contractul oricum se termina, deci alegerea era ca si facuta.
In rest Dublinul chiar este tata minunilor si viata e putin mai roz decat in Romania.
Cat ii priveste pe romani, ma refeream ca nu voi cauta eu contactul cu alti romani in Luxemburg, asa cum am facut in Dublin. Blogul merge inainte :)

Aliceee Traveler said...

Eh o sa te intalnesti cu romani, chiar daca nu o sa cauti asta! :) eu

Raluk said...

Pai m-am si intalnit deja, faza e ca eu nu voi mai cauta prietenia romanilor si nici nu voi mai lucra cu ei. Cel putin eu asa vreau acum, la inceput, mai vedem ce va fi :)
Multumesc pentru comentarii