Translate

March 5, 2011

Muzeul de Artă Veche Apuseană din Bucureşti

Nu ştiu dacă v-aţi prins sau nu, dar încerc ca în fiecare sâmbătă să vă prezint un monument sau un loc frumos de vizitat. Am început cu Biserica Bucur, care deşi apare că ar fi postată vineri a fost postată vineri spre sâmbătă...în fine e un pic mai complicat, când scrii o postare se înregistrează data la care ai început să o scrii şi nu data când ai finalizat-o. În fine. Am continuat cu Muzeul Unirii din Iaşi şi sper să îmi iasă în fiecare sâmbătă...am deja material pentru câteva săptămâni... Astăzi despre Muzeul de Artă Veche Apuseană, Dumitru Furnică Minovici:
Cred că toţi cei care au stat măcar o dată în coloană la Fântâna Mioriţa au admirat această clădire. Este Muzeul de Artă Populară Românească, închis pentru renovare de vreo trei ani. Cum puteţi vedea nu despre acest muzeu vă vorbesc astăzi, deşi mi-ar fi plăcut să îl vizitez, dar în afară de doi paznici şi un câine simpatic nu e nimic de văzut. Muzeul de Artă Veche Apuseană se află în spatele clădirii pe care o vedeţi în fotografie, cum mergi spre Gara Băneasa...
Muzeul are un blog, ce nu a mai fost updatat de prin luna iunie şi probabil este cunoscut datorită emisiunilor realizate acolo de H.R. Patapievici.
Eu l-am descoperit pe internet şi l-am vizitat acum ceva timp, într-o zi cu o ninsoare năprasnică:D
Am descoperit pe o plăcuţă ataşată muzeului că este contruit în stilul Tudor de arhitectul Enzo Canella şi a aparţinut familiei Minovici. În muzeu veţi descoperi multe exponate interesante, dar poate cele mai interesante sunt vitraliile şi clădirea per anasamblu. Desigur că nu se fotografiază interiorul decât cu aprobarea specială a Academiei Române, care patronează muzeul. Cred că ar fi fain de vizitat primăvara când curtea se umple de flori, iar bazinul din spatele casei de nuferi.
După cum vedeţi muzeul se vizitează de joi până duminică, iar eu vă spun că nu există taxă de intrare ci doar se fac donaţii.
În curte am descoperit aceeasi statuie ca cea din faţa Bisericii pe care v-am arătat-o aici. Bun stilul arhitectonic este acelaşi, da care este treaba cu statuia?
Eu vă invit să vizitaţi muzeul şi să descoperiţi singuri ce nu am scris eu aici...merită

No comments: