Translate

December 19, 2014

Franţa - Din nou la Castelul Malbrouck

Dragilor,

simţiţi cum se apropie vacanţa? Nu cred că mi-am dorit vreodată nişte zile libere mai ceva ca acum. Deşi sincer vă spun, zile libere vor fi doar vreo 4, dar eu şi pe alea le aştept ca şi când :) Au fost ani la rând în care m-am plâns că nu am sărbători, că lucrez de Crăciun, că aproape începuse nici să nu îmi mai pese că vine Crăciunul, însă anul ăsta vreau să trăiesc toate stereotipiile şi încă câteva. Vreau sarmale şi cozonac şi salată boeuf şi vin fiert şi povești cu prietenii la gura sobei şi plimbări cu Dea. Vreau de toate, cât să intre în câteva zile.
Însă până atunci să vă povestesc despre un castel. Vă era dor, nu-i aşa?
Ei bine, la Castelul Malbrouck am mai ajuns o dată, dar l-am găsit închis. Am şi scris despre el pe blog, aici. De această dată era deschis şi avea o expoziţie super. Între timp s-a şi închis, din nou, dar dacă eraţi în zonă şi aveți şi copii merita o vizită. Expoziția era de jocuri şi jucării şi era amenajată în tot castelul. Se urca şi se cobora, se mergea pe metereze, se putea interacționa cu jucăriile, ce mai, eu am fost fascinată, nu mai zic un copil.
Despre castel nu ştiu să vă zic prea multe şi oricum nu mai multe decât v-am zis data trecută. Din păcate expoziţia a fost deschisă anul acesta din aprilie până pe 14 decembrie, iar în ultima perioadă în castel era şi Moş Crăciun, iar curtea era amenajată cu specific de sărbători. Deși am fost reticentă la început, abia aştept acum să văd ce expoziţie mai scornesc. Presupun că de asta închid castelul atâta timp, ca să îl reamenajeze şi nu pentru că sunt puturoși.
Castelul Malbrouck  
Căluț din lemn 
Cărți de povești 
Un joc vechi. Un fel de Piticot, dar cu tematică feroviară 
Eu şi curtea castelului amenajată de Crăciun 
Meterezele 
O istorie a ursulețului de pluș 
Curtea castelului, din alt unghi 
Ce se vedea după zidurile castelului 
Din nou curtea
Practic tot ce vedeţi în poze se vizita. Castelul a fost transformat într-un spațiu expozițional, iar turul începea de lângă poartă şi continua prin tot castelul  
Un trenuleț electric 
Un turn 
Farfurioare din porţelan pentru fetițe. Mie mi-a plăcut chiuveta. 
Eu pe un tron din acadele 
Am învăţat să fac selfie cu Alin, deci să vă așteptați la multe poze din acest fel pe blog. Nu sunt cine ştie ce calitate, dar mie îmi plac.
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: