Translate

September 1, 2014

Franţa - Bretania - Rennes

Dragilor,

Deși în Rennes am stat, l-am vizitat pe fugă şi asta pentru că nu prea era nimic de vizitat. Da străzi frumoase, un centru frumos, o piaţă mare, Parlamentul Bretanic, însă aria de vizitat era destul de mică.
Rennes este capitala regiunii Bretania, însă părerea mea e că se merită mai mult să vizitaţi satele şi oraşele mai mici. Eventual închiriați o bicicletă şi faceţi o plimbare între un sat şi altul sau am înţeles că ar fi un traseu de biciclete chiar pe malul mării. Eu asta aş face ca pas următor dacă aş mai ajunge vreodată prin Bretania şi dacă aş reuși să merg pe bicicletă.
Deşi din pozele altora şi din vederi Rennes ăsta era un loc de poveste, nu sunt multe străzi cu case tradiţionale. Plus că noi l-am vizitat într-o dimineaţă spre prânz, după o noapte ce a părut a fi albă, pentru că centrul era plin de sticle şi pahare sparte. trotuarele murdare şi străzile pline de maşini de distribuitori. Totuși ne-am strecurat şi am vizitat şi aşa.
Centrul Rennes-ului mie mi-a adus aminte de Centrul Vechi din Bucureşti de prin 2005 când nu se întâmpla nimic acolo, erau numai șanțuri şi șantiere, case părăsite şi mici baruri obscure.
Îmi plac casele astea super tare
Alte case cu bârne
Catedrala era în reconstrucție, iar în jurul ei erau garduri cu graffiti
O parte mai animată a centrului
Clădire cu bârne albastre :)
Asta a fost tot în Rennes. Ca de obicei dacă vreţi mai multe informaţii există wiki. 
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: