Translate

September 10, 2014

Luxemburg - Concert Gogol Bordello

Gogol Bordellwho? Aşa ar fi trebuit să sune titlul, pentru că probabil nici voi nu ştiţi cine sunt şi se pare că nici eu nu ştiu cine sunt, deşi am fost la concert. 
Vă mai amintiți voi de concertul Madonnei din Bucureşti? Vă mai amintiți cum a ținut ea Madonna un discurs moralizator la adresa ţiganilor din România? Vă mai amintiți că până şi eu am huiduit-o? Şi acum aş face la fel, dacă aş trăi în Bucureşti. Ei bine, după discurs, Madonna a cântat cu o orchestră de țigani, mai mult sau mai puţin români. A cântat o melodie țigănească, combinata cu La Isla Bonita. Ei melodia aia era a lui Gogol Bordello. 
Aşa că eu, deşi am dat pe youtube şi am văzut că Gogol ăştia nu mai cântă chiar țigănisme, ba chiar sunt undeva departe de acest gen, am cumpărat bilete la concertul lor din Luxemburg. Şi m-am şi îmbrăcat frumos, că na trebuia să dansez. Ba chiar m-am entuziasmat când am văzut şi alţii ca mine, îmbrăcați frumos, oameni în vârstă, doamne cu paharul de vin plimbându-se prin mulţime. Mi se părea un anume tip de public. Aşa arătau cei de la etajul clubului sau locului unde se desfășura concertul. Cei de lângă scenă mă îngrijorau puţin. Adolescenți cu dreaduri, cu halba de bere în mână, cu scuipat pe jos, cu haine nu tocmai curate şi nu tocmai intacte. 
Într-un final adolescenții au avut dreptate. Gogol ăştia au fost un mare fâs, cel puţin pentru mine şi cred că şi pentru doamnele cu paharul de vin. Ne uitam ca tutele cum făceau ăia ca toţi dracii pe scenă. Adolescenții se distrau, știau versurile, nu le-a păsat că solistul a aruncat cu vin roşu în public, că s-a dezbrăcat şi chiar a spart o sticlă de vin. Erau în transă. Bravo lor! 
Da, au cântat şi melodiA țigănească. Da, am şi dansat. Am ieşit din casă şi ne-am simţit şi bine. Nu am mai repeta figura, dar a fost fain.


Am făcut şi poze, că doar de asta am smart phone, însă oricât de smart ar fi el nu scoate pozele ca aparatul photo. 
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: