Translate

September 8, 2014

Belgia - Bruxelles - Mica Europă

Dragilor,

nu ştiu sincer de ce am ajuns să vizităm Mica Europă pentru că nu e genul nostru de activitate. După ţeapa din Londra de la Madame Tussauds (despre care am scris aici), am evitat atracțiile de acest gen. Până la Mica Europă. Eu sincer m-am dus să văd ce cred ei că ar reprezenta România. Am văzut şi nu mi se pare reprezentativ, dar Bravo! că măcar ştiu că există.
Acest muzeu, eu am să îi zic totuşi atracţie turistică, reproduce la o scară mai mică monumente din toate ţările Uniunii Europene. La intrare ţi se dă o cărticică unde poţi citi despre fiecare monument pe lângă care treci, se pot face poze. În poza de mai sus e Copenhaga, capitala Danemarcei. 
Mica Europă se află lângă Atomium, de aceea o să îl vedeţi în mai multe poze. Nu este copia lui ci chiar el. O altă atracţie turistică pe care eu nu o înţeleg, dar nu suntem toţi la fel. Atomium a devenit simbol al Bruxelles-ului şi recunosc şi eu că dă bine în poze, dar atât.
Este cumva evident că Belgia e foarte bine reprezentată. Aici e Dinant, despre care am scris aici.
Piaţa centrală din Bruxelles şi cu covorul de flori, eveniment ce se desfășoară o dată la doi ani.
Eu cu nişte papuci de lemn olandezi
Ce putea să reprezinte Olanda? Morile de vânt
Irlanda e reprezentată de Rock of Cashel şi mănăstirea de la Glendalough
Big Ben
Parlamentul britanic
Euro Tunelul
Eu si Turnul din Pisa, puţin mai însorit decât când l-am vizitat noi.
Palatul Dogilor, din Veneţia
O parte din Zidul Berlinului
Acesta cică ar fi Grund-ul din Luxemburg
Biserica Albastră din Bratislava. Mi-a plăcut şi mie mai mult decât orice de pe acolo. Şi eu aş fi ales-o ca reprezentativă pentru Slovacia.
Poarta Neagră din Trier
Dragilor, Castelul Mogoșoaia ne reprezintă. Nu zic că nu ne-ar reprezenta şi cu siguranţă mă bucur că nu au ales Casa Poporului, însă parcă avem şi alte monumente. Totuși trebuie să îmi amintesc cine suntem şi să fiu mulțumită că avem şi atât. Cineva s-a documentat cât să reconstruiască palatul.
În poartă era chiar Dracula. S-ar părea că documentarea a cam lăsat de dorit în acest caz. Sau tot ce ţine de România, ține si de Dracula?
Eu şi Palatul Mogoșoaia
Cam asta a fost. Desigur că în pozele mele nu au încăput toate reproducerile, însă ele erau.
Dacă vă doriţi să ajungeţi la Mica Europă trebuie să ştiţi că biletul de intrare este 14.50 euro pentru adulţi şi 10 euro pentru copiii mai mici de 12 ani. Cei care au sub un metru 20 intră gratuit.
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: