Translate

August 31, 2014

Franţa - Bretania - Dinan

Dragilor,

da, aţi citit bine e Dinan din Bretania şi nu Dinant din Belgia, deşi unele părți cam seamănă. Ei bine mie orăşelul acesta mi-a plăcut mult şi l-am găsit fermecător la ceas de seară. O asemănare cu oraşele din Belgia exista totuşi, la 6 seara pe străzi era pustiu, doar centrul era plin de turişti şi aceştia la terase.
Mie mi s-a părut că semăna cu multe orășele din Maria Britanie sau Irlanda, cu clădiri din piatră, străzi înguste şi vitrine aranjate.
Centrul însă era de-a dreptul fermecător. Cu clădiri cu bârne, mici magazinaşe şi străzi pietruite. Ne-am oprit şi noi la o terasă şi am mâncat o clătită cu cidru şi a fost încheierea perfectă a unei zile lungi, începută în Brest, continuată în Saint Malo şi terminată în Dinan.
O stradă din centru. Clădirile ar fi din secolul XIII
Dinan ăsta nu e aşa bine promovat cum sunt Saint Malo sau Mont Saint Michel, dar e pitoresc şi atrăgător şi eu una m-am simţit tare bine acolo.
Strada ce duce la ceas
Ceasul
Catedrala
A fost o încântare să ne pierdem pe străduţe, să urmăm indicatoare lipite pe ziduri şi să ajungem în locuri noi. Aşa am ajuns la o terasă, o belvedere, de unde se vedea râul Rance şi unde panorama semăna cu cele din Belgia.
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

1 comment:

Unknown said...

Ma bucur ça va place orasul meu adoptiv! :) À la prochaine! :)