Translate

August 18, 2014

Franţa - Normandia - Rouen

Oameni faini,

am uitat cu desăvârșire de călătoria noastră în Bretania. A trecut deja jumătate de lună şi suntem într-o altă vacanță (la modul că e vineri şi e zi liberă) şi aşa mi-am amintit că ar trebui să scriu şi eu două vorbe despre Bretania.
Ei bine cu Bretania asta e relativ simplu. Stăm la granița cu Franţa, dar nu o prea vizităm. Şi nu o vizităm pentru că eu am păreri preconcepute despre Franţa. Recunosc. Aşa că Bretania era soluția de compromis. Şi nu am greşit. În Bretania am văzut mai mulţi englezi decât în Irlanda şi am vorbit engleză fără probleme.
Ştiu în titlu scrie Normandia, dar ținta călătoriei noastre a fost Bretania. Cum noi locuim mai la nord era cumva inevitabil să nu trecem prin Normandia. Şi pentru că drumul era lung (8 ore fără oprirea din Paris) am decis să facem un popas la Rouen. Habar nu aveam nimic despre oraş, am făcut rezervarea calculând distanțele, însă nu îmi pare rău că am ajuns acolo. Şi o să vedeţi şi voi de ce spun că nu mi-a părut rău.
Aşa cum am spus, nu mă documentasem deloc despre Rouen. Ştiam că e capitala istorică a Normandiei, dar mai mult de atât nu ştiam. Din fericire nici nu a fost nevoie să mă documentez prea mult. Am întrebat la hotel ce am putea vizita şi pe seară, după masă, am luat-o cătinel printre case cu bârne din lemn şi catedrale impunătoare. Şi fără să vrem am vizitat tot centrul.
Uneori e bine să nu faci o adevărată vânătoare de comori cu harta în mână. Aşa descoperi lucruri faine, pe care cu ochii după obiective le-ai putea rata. Cum e de exemplu această casă, înclinată precum Turnul din Pisa. 
O străduță printre casele cu bârne 
De la recepţie ni s-a spus că la 11, vara, începe un spectacol, o proiecţie pe Catedrala Din Rouen. Am zis că dacă ne vom nimeri prin zonă, vom arunca şi noi un ochi. Nu ne-am nimerit. Noi am trecut pe acolo pe la 8 seara.
Catedrala Notre Dame din Rouen, ce a fost pictată de mai multe ori de Claude Monet
O căsuță mică îngrămădită între celelalte. 
Spre "Gros Horologe" - Ceasul Astronomic
Ceasul de aproape 
Biserica St. Maclou 
Cam asta a fost plimbarea prin Rouen. Nu îmi pare rău că am ales să facem un popas, chiar şi de o seară, în Rouen. Nu ştiu dacă voi planifica vreodată o călătorie dedicată Normandiei, deci nu ştiu dacă voi mai ajunge prin Rouen. Aşa că e bine că am ajuns acum.
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: