Translate

August 8, 2014

Călătorii fără documentare? E posibil?

Dragilor,

nu aș fi zis niciodată că voi face așa ceva, cu atât mai puțin că voi scrie despre asta. Însă trebuie făcută o precizare, vorbesc de călătorii scurte, de week-end și nu de concedii pe care le aștepți cel putin un an. Şi poate nici de city break-urile în oraşe mari pe care dacă nu le plănuiești riști să pierzi o grămadă de chestii.
De când stăm în inima Europei şi chiar şi în Irlanda şi dacă mă gândesc bine chiar şi în România făceam călătorii de week-end neplănuite. La modul că luam o cazare la un hotel, dar nimic mai mult. Am mers aşa la Veliko Tarnovo, la Balcic, la Cork, la Galway, în Olanda, pe litoral în Belgia. Aşa că am deja experienţă cât să vă spun că e posibil şi că nu am ratat mare lucru. În mare aceste călătorii sunt pentru relaxare, pentru o masă bună la un restaurant, pentru a vizita doar o chestie sau două şi pentru a ne bucura că suntem noi trei, noi şi Dea. Probabil că astfel de călătorii vin cu vârsta, nu ştiu.
În România ştiu că mergeam des la Moeciu şi aveam o pensiune acolo şi proprietara ne spunea de fiecare dată ce mai e nou de vizitat. Am fost de vreo 3 ori şi încă şi acum ar mai fi chestii noi.
Şi aici există această variantă, totdeauna la recepţie este cineva care ştie ce e mai important de vizitat în regiune şi care e dispus să stea la taclale. Dacă nu pe lângă fiecare recepţie găsiţi pliante.
Cred că foarte puțini vor înţelege despre ce vorbesc eu, cu atât mai puțini cei obișnuiți, ca şi mine, să îşi facă liste, să bifeze obiective, să facă trasee. Pare de neconceput, însă e chiar simplu. Bine acum nu vă recomand să daţi banii pe un avion şi pe o cazare undeva în Europa şi să nu vă uitați niţel măcar 5 minute pe un google, cam ce aveți de vizitat pe acolo. Sunt zone cu potențial turistic spre 0, dar în general o zonă în care nu ai mai fost are acea noutate care nu plictisește pentru o scurtă vizită cum e cea de week-end.
Eu folosesc totdeauna, de când l-am descoperit, booking.com pentru a face rezervările la cazare. Şi booking ăsta are o treabă simpatică, îţi păstrează o arhivă a locurilor pe unde ai fost. Aşa am aflat că eu îl folosesc de cel puţin 5 ani. Şi tot booking, mai nou, am văzut că îţi trimite mail cu vreo 2 zile înainte de începerea rezervării pentru a îţi reaminti de rezervare, dar şi pentru a-ţi da câteva ponturi legate de ce poţi vizita în zonă. Mi se pare util şi interesant.
Aşadar, da e posibil să călătorești fără documentare, însă doar călătorii scurte :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: