Translate

August 29, 2014

Franţa - Bretania - Saint Malo

Dragilor,

nu ştiu sincer unde intră zilele şi nu mai apuc să scriu nimic pe blog. Ba ca să nu uit am făcut postările, am ataşat pozele şi le-am şi programat în ideea că dacă mi-am dat un termen limită, cu siguranţă îl voi respecta. Mi-am dorit să fiu ocupată, aşa că nu mă plâng. E bine, însă nu ştiu cum să mai întind timpul ăsta.
Aşadar dragilor despre Saint Malo nu vă pot spune foarte multe pentru că noi am petrecut vreo 5 ore acolo, din care vreo 2 pe plajă. Nu am să mai critic, pentru că mi s-a atras atenţia că părerile mele nu sunt conforme cu părerea majorității şi deci mai bine nu mai critic. Nu vreau să par superioară, însă şi eu când vizitam câte ceva venind din România, m-aş fi mutat a doua zi în ultimul loc vizitat. Totul mi se părea nou şi frumos sau mai frumos decât ce aveam acasă. Acum am locuit destul în străinătate cât să realizez că nu totul e roz. Poate de aceea sunt mai critică şi poate de aceea postările mele par un pic mai realiste. Pentru că să fim serioși, la postarea cu Mont Saint Michel mă refer, şi îmi păstrez părerea, indiferent câţi dintre prietenii voștri l-au vizitat şi li s-a părut locul ideal de pe pământ.
Aşa şi Saint Malo. Dacă aţi citi blogurile pe care le-am citit eu înainte de a ajunge acolo, bloguri româneşti, v-aţi face bagajele şi v-aţi muta mâine. Şi e ochios, nu zic nu. E mai civilizat decât Bucureştiul, dar e un loc ca oricare altul.
Saint Malo este o fortăreață sau cel puţin era. Acum orașul vechi este fortăreață, iar orașul nou este un oraş ca oricare altele. Aproape la fel ca Veneţia, pentru cei care au ajuns acolo. În poză aş vrea eu să se vadă fortăreața, însă e făcută din mersul maşinii şi nu e prea clară.
Fortul Naţional, de obicei înconjurat de apă, în ziua în care am ajuns noi se putea merge pe jos până la el.
Pe o parte din ziduri se putea merge şi eu una le-am găsit surprinzător de late. Cam cât o stradă cu o banda jumătate. Nu era foarte lungă bucata pe care se putea merge, însă era altceva.
O biserică
Vedeţi ceva greşit în această poză?
Portul cu ambarcațiuni mici
Oraşul vechi văzut de pe ziduri
Una dintre porți, văzută de pe ziduri
O navă veche, acum muzeu.
Dea pe plajă
A fost un pic ciudată povestea cu Dea pe plajă. Am ajuns şi am intrat pe plajă fără să vedem că era interzis cu câini pe plajă. Şi facem poze şi mergem noi încet până la apă şi când mai aveam un metru până la apă vine un salvamar care ne spune că nu aveam voie cu câini pe plajă.
Aşa că nu am mai ajuns la apă şi ne-am întors :( 
Dea
Dea şi plaja
Fortul
Plaja
Eu şi Dea încercând să ajungem la apă
Fortul
Fortul, eu şi Dea
Asta a fost aventura în Saint Malo. Am stat puţin, însă suficient. Tot în acea seară am mai ajuns într-un loc despre care am să vă povestesc altă dată. 
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: