Translate

January 14, 2014

Luxemburg - Concert Geta Burlacu

Dragilor,

mare plictiseala după sărbători. Parcă nimic nu se mișcă în Luxemburg. Au început firav să se mai vadă câte o chestie sau alta, dar în mare lumea a intrat la hibernare sau poate se reface după sărbători...
Ideea e că în afară de a ne face noi programul şi a ieşi cu prietenii nu prea e mare lucru de făcut. Aşa că nu aveam cum sa refuzăm o ieșire la jazz. OK jazz-ul nu e pasiunea mea şi eram înclinată să nu fac nici o rezervare, dar am căutat pe youtube cine este Geta Burlacu şi mi-a plăcut. Am aflat că a participat la Eurovision în 2008 şi că a ieşit pe locul doi. A participat din partea Republicii Moldova, na că uitam să spun tocmai acest fapt important. Am observat şi în Dublin că românii se împacă destul de bine cu moldovenii şi mă bucură că şi aici situația este aproximativ la fel.
Astfel concertul sau evenimentul a fost organizat de un fel de comunitate a moldovenilor din Paris, "Connexions Moldavie". Spun eveniment pentru că nu a fost tocmai un concert. La intrare ni s-a dat câte un pahar de vin de la Purcari, o podgorie din Republica Moldova, iar după concert cei care au vrut au putut rămâne la masă. Noi din păcate a trebuit să plecăm destul de repede, de fapt cred ca am plecat primii. Aşa de tare m-am ofticat să nu am mai putut sta...
Aşa cum am văzut pe youtube mie mi-a plăcut Geta Burlacu. Nu e chiar jazz aşa cum auzeam eu cândva la TV. E un jazz mai moale aşa. Plus că a cântat colinde. Cât de jazz poate fi o colindă? Colinde în ianuarie??? Ei bine da. Şi pot spune că nu mi s-a părut deloc deplasat, cu atât mai mult cu cât eu cred că am intrat în atmosfera sărbătorilor după calendarul de rit vechi. Eu aş pofti acum un Crăciun şi în vreo săptămână un Revelion, dacă se poate :)
Mi-a plăcut genul acesta de concert, de salon să îi spunem aşa. Parcă e mai intim şi parcă îţi poţi da seama de calitățile vocale ale cântărețului mai bine într-un spațiu mic. 
Geta Burlacu a fost acompaniata de pian, iar la trompetă cânta chiar soțul său, Petru Haruţă.
Am apucat de fugă să fac şi o poză cu Geta Burlacu şi pe cuvânt că o voi urmări. Poate revine în Luxemburg. 
Mi se pare o inițiativă tare faină, îmi place că nu e pe bază de manele, îmi place că am mai ieşit din casă şi că am apucat să mă gătesc, mi-a plăcut că am fost printre români/moldoveni. A fost o seară tare faină. Sper să organizeze cât de curând cineva ceva fain şi în Luxemburg :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca
P.S. Am pus ultima poză pe facebook şi sunt puţin dezamăgită că nimeni nu a zis nimic despre colierul meu, meșterit de mine, pe care l-am scos prima dată în lume :)

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Io nu stiu ce vad oamneii aia pe Facebook, da' io aici, primul lucru pe care l-am remarcat in poza ta cu Geta a fost colierul! :-)
Imi place cum l-ai pus in valoare pe negru!

Raluk said...

Multumesc mult. A fost o inspiratie de moment. Daca era duap mine m-as fi dus in blugi si intr-o bluza mai eleganta, da am zis sa folosesc colierul si am luat o rochita. Ma bucur ca l-ai vazut :)