Translate

April 2, 2013

Un gest minuscul îţi poate aduce mult mai mult decât o grămadă de cadouri super scumpe

Am un exemplu de companie care îşi respectă clienții şi fanii, iar numele ei este Heineken.
Pe scurt e aşa. În week-end am fost la Amsterdam şi pe lângă turul centrului orașului pentru care încă ma dor picioarele, pe lângă cele 1500 de poze şi cele mai prețioase amintiri din ultima perioadă, am fost la Heineken Experience. În mare am vrut să compar "muzeul" cu cel din Dublin, Guinness Storehouse.
Am să vă povestesc mai multe despre cele două şi am să fac comparații, din care Heineken, pe cuvânt, nu ieșea câștigător, până azi.
Ei şi la Heineken sunt mai multe camere în care îți poți face poze cu un decor diferit sau ţi se poate pune un decor din calculator. Ne-am distrat la toate, dar nu avea sens să cumpărăm poze când aveam ditamai aparatul după noi. La un moment dat erau niște monitoare cu nişte web-cam-uri în care îţi făceai poză. Am făcut şi eu şi am trimis-o la doi prieteni, dar şi pe adresa mea de e-mail. Am plecat, am mai bântuit prin Amsterdam, am mai stat o zi şi ieri seară mă contactează una dintre prietenele la care am trimis poza să îmi spună că nu se vede nimic şi că să nu fie un virus. Am verificat şi e-mail-ul meu şi într-adevăr nu se vedea. Aşa că am trimis e-mail la Heineken în care explicam treaba.
Azi dimineață când mi-am verificat e-mail-ul am găsit mail de la Heineken cu poza, cu scuze şi cu posibile explicații. Mi s-a părut un gest extrem de frumos. Cred că pe zi sunt mii de oameni care îşi fac poze la monitoarele respective. Unii poate chiar fani, unii care chiar beau berea Heineken. Deci dacă se făceau că plouă nu pierdeau nimic, dar nu s-au făcut.
Ştiu că e destul de scumpă experiența Heineken, dar dacă vă aflaţi prin Amsterdam nu ratați această atracție. Numai şi pentru faptul că au demonstrat că pot fi oameni.
Raluca

2 comments:

Aliceee Traveler said...

Eu si sotul meu bem Haineken deci categoric ne-am duce.
Pt o companie mare gestul e chiar foartee mare!
Dar pana la urma asta inseamna educatia!

Raluk said...

Si eu am fost uimita de gest. Asa cum spuneam nu sunt nici fan si sunt unul din miile de oameni care fac poze acolo, deci nu ma pierdeau de client...
Daca ai timp chiar merita sa mergi. Sunt o gramada de monitoare si o gramada de jocuri, iar la final ti se dau doua beri, plus inca una pe parcurs cand esti invatat cum se toarna berea. Chiar sotul meu a aflat chestii interesante si utile.