Translate

April 21, 2013

Desertul UAU!!!

Da probabil voi îl știți de când lumea şi probabil că îl preparați zilnic, dar chiar şi aşa aveți  răbdare cu mine, sunt nouă în ale bucătăriei.
V-am mai spus că pentru mine dulce egal ciocolată, nu are ciocolată sau un iz de ciocolată, nu e desert, nu e dulce, nu îmi place.
Pe de altă parte nici cu fructele nu mă omor. Am perioade în care aş mânca doar zmeură, ca de exemplu la Dublin unde 10 fructe erau 3 euro. Şi chiar şi aşa îmi cumpăram frecvent pentru că cică aş fi avut nevoie de vitamine. Acum am o obsesie cu căpșunele.
E mai bine că aici o lădiță e 3 euro şi într-o lădiţă sunt ceva căpşune. Numai că nu pot mânca o lădiţă dintr-o dată şi lăsate la frigider chiar şi o zi se strică. Aproape că plângeam de ciudă când trebuia să le arunc pe cele stricate, de obicei cam 20 la sută din cantitate. Nu aveam răbdare să le curăț,  ca dintr-un fruct era stricat doar foarte puţin. Încă o precizare, DA ştiu că nu sunt tocmai organice, că nu e sezonul şi că probabil sunt umflate cu E-uri.
Azi însă mi-a venit o idee, că tot aveam blender-ul instalat (cea mai bună investiție într-o bucătărie, blender-ul), am curățat fructele, le-am spălat, le-am pus în blender, am pus înghețată de ciocolată şi puţin sirop de ciocolată, şi lapte aşa din ochi cât să pornească blenderul (nu ştiu la voi cum e, dar la mine dacă nu are un lichid nu pornește) şi le-am amestecat.
Le-am scos, le-am pus într-un pahar şi vă spun e sublim :) Acum o fi aşa că e făcut de mine...nu ştiu, dar e foarte bun şi răcoros. Mai ales că primăvara în Arlonia e caldă rău.
Nu arată ca pe copertă la Good Food, dar îmi place şi asta e tot ce contează. Şi unde mai pui că e cât de cât sănătos şi mie una un pahar mare mi-a ținut cât o masă, ba şi o gustare.
Acum mă bate gândul să fac toate căpșunele aşa :)
Raluca
P.S. Da ştiu că e un shake de căpşune :)

4 comments:

Aliceee Traveler said...

In Maroc se bea shake zilnic si sunt "shake-rii" la fiecare colt de strada!
Alte combinatii bune:
lapte si avocado
lapte si banane
mango in suc de portocale

Astea erau preferatele mele!

Raluk said...

Lapte si banane am incercat si eu, da avocado? Ce gust are?

Aliceee Traveler said...

Destul de fad sincer!

Apropo pentru dieta am gasit ieri un articol cu un mic dejun sunatos! Un smootie (sorry de link) poti sterge dupa ce citesti!
Ideea e buna :)
http://alinaceusan.wordpress.com/2013/04/20/detox-the-glowing-green-smoothie/

Raluk said...

Arata fain, desi eu nu le-as combina niciodata :) E fain site-ul, nu ma supar de link :) si nu il sterg :)