Translate

August 3, 2012

De ce nu îţi pui watermark pe fotografii?

Asta am tot fost întrebată, iar primul răspuns ar fi: de lene
Am un program cu care pun aceste watermark individual pe fiecare poză. E bun pentru că la fiecare poză poți schimba poziția watermark-ului, dar nu e bun din punctul de vedere al timpului. Tot stai şi dai click şi aranjezi şi dai next şi rearanjezi şi într-un final watermark-ul arată cam cum ai vrea tu să arate.
În ultima perioadă am tot văzut discuții pe această temă şi am observat că tot mai mulţi bloggeri îşi marchează în acest fel fotografiile. Ba chiar consider foarte întemeiate îndemnurile unei colege în ale blogging-ului care mi-a enumerat avantajele şi apoi m-a luat la sentiment: nu muli bloggeri din România ajung pe unde ajungi tu în Irlanda, de ce să ţi se fure fotografiile cu nesimțire?
Chiar asa, de ce?
Doar că vedeți voi e grea şi lenea asta. Şi apoi ca omul leneș am găsit o tactică: eu pun pe blog la o postare cel mult 28 de poze, din care 20 sunt cu mine, cu Dea sau cu Alin. De ce ar vrea cineva să fure poze cu noi? Rămân doar 8 care ar putea fi furate. Nu e greu să pui watermark pe 8 poze, nu? Chiar nu e. Ar mânca 8 minute, poate chiar şi mai puţin.
Atunci de ce nu pun watermark pe fotografii???
Raluca

5 comments:

Nice said...

Mie nu-mi plac fotografiile cu watermark, mai ales cele artistice, cele care surprind un peisaj deosebit, un apus de soare, un pisc de munte. Am incercat de curiozitate si am remarcat, la fel ca si tine, ca e o chestie destul de migaloasa care necesita timp. Asa ca eu zic pas.

Vulpita Calatoare said...

Existra si posibilitatea de a bloca tasta din dreapta a mousului, cea cu care se copiaza poza din blog. Eu am facut asta in blogul meu la indemnul unei alte posesoare de blog si imi place.

Raluk said...

Vulpita acum cercetez sa vad daca am si eu optiunea asta, desi fotografiile se pot copia in cel putin doua alte feluri. Salvezi pagina cu totul sau intri chiar in programul care scrie pagaina. Eu sper totusi ca nu fac poze atat de artistice cat sa merite efortul :)

Raluk said...

Nice in primul rand bun venit pe blogul meu!!!
Si eu am avut poze din astea care erau frumoase pe intreg si in orice colt as fi pus watermark as fi stricat poza, dar am pus tocmai pentru ca erau poze frumoase si nu voiam sa imi fie furate. Acum si asta cu furtul ca daca mi le ia cineva pentru un blog ca al meu poate e ok, dar sa le ia cineva pentru un site platit sau pentru un ziar online fara sa spuna de unde sunt, ma deranjeaza un pic.
Da repet, nu cred ca fac poze atat de bune cat sa merite copiate, poate sunt pozele unor locuri mai putin accesibile pentru romanii care vin in vizita o saptamana in Irlanda, dar altfel nu sunt cine stie ce.

Larisa said...

Eu imi pun de ceva vreme watermark. E drept ca strica un pic poza. La inceput nu foloseam si am mai gasit asa, intamplator, diverse poze ale mele pe alte site-uri. Nu sunt eu cine stie ce profesionist, nu au cine stie ce munca sa-mi fure, dar ma enerveaza dar ma enerveaza oamenii care nu sunt corecti, pot macar sa puna poza dar si link catre sursa. Asa este frumos.
La pozele cu mine nu pun...vorba ta cine sa le fure :))!
Optiunea cu blocat tasta dreapta o stiu, dar habar nu am cum e face, poate imi explicati si mie care dintre voi stiti...