Translate

August 26, 2012

Tall Ships au venit în Dublin

Tall Ships s-ar traduce Vapoarele Înalte şi chiar sunt înalte, uneori mai înalte decât un bloc cu 4 etaje, însă nu le voi traduce denumirea pentru că mi se pare mai normală în engleză. Aşadar despre Tall Ships am aflat în timp ce făceam voluntariat la St. Patrick. Şi pentru acest eveniment important în anul 2012 se căutau voluntari încă de pe atunci. Festivalul este organizat de aceeaşi companie ca şi St. Patrick şi deci mă aveau în baza lor de date. Şi oamenii nu s-au dezminţit, acum vreo două luni mi-au scris dacă nu aş vrea să particip, din nou ca voluntar la festival. De această dată planurile nu ne-au coincis şi nu am putut participa, aşa că am uitat cu desăvârşire despre acest eveniment, până zilele trecute, când facebook-ul mi s-a umplut cu imagini de acolo.
Trebuia să merg şi am mers, am făcut vreo 400 de poze, am admirat vasele, am privit de pe margine o petrecere de pe unul dintre vase şi pentru câteva ore am ieşit din rutină.
Tall Ships este de fapt o cursă, dar cine a câştigat-o îmi e puţin neclar, pentru că nu am văzut pe nicăieri numele câştigătorului. Probabil e de fapt o cursă de prezentare a vapoarelor cu pânze, unele mai impresionante decât altele.
Cursa a început între 5 şi 8 iulie, între portul St. Malo din Franţa şi Portul Cadiz din Spania, cu o oprire în Lisabona, Portugalia. În Cadiz vasele au ajuns pe 26-29 iulie. Apoi au mers în şir indian până la A Coruna în Spania, ca mai apoi să pornească spre Dublin. În capitala irlandeză au stat de pe 23 august până pe 26 august. Cred că va fi impresionantă plecarea vaselor, programată pentru dunimică. Din păcate nu voi putea ajunge :(
Vapoarele cu pânze provin din mai multe ţări, precum Polonia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Mexic, Franţa, Suedia sau chiar Rusia. În timpul festivalului, unele nave au fost deschise publicului, iar seara la bordul acestora s-au organizat petreceri.
Pentru mine a fost o experienţă nouă şi interesantă şi sper ca pozele ataşate acestui articol să vă convingă că a fost într-adevăr ceva special.
Râul Liffey cu nişte nori super. De un lucru nu poţi scăpa în Irlanda, de nori. Mie îmi plac atunci când dau bine în poză, nu când aduc ploaia :)
Podul Samuel Beckett si corabia/muzeul Jeanie Johnston
Eu pe malul lui Liffey şi cu câteva vapoare în spate
Tall Ships în şir indian pe Liffey
Pelican of London
Jeanie Johnston - o corabie transformată în muzeu ce poate fi vizitată tot anul în Dublin. Este o reproducere a corăbiilor cu care au emigrat irlandezii în America în timpul foametei
Corăbii cu pânze pe Liffey
Stavros S Niarcos din Marea Britanie.
Am văzut această corabie intrând în raza portului când am fost cu mama în Bray
Alexander Von Humboldt II
Corăbii încolonate pe Liffey
Observaţi că unele sunt mai înalte decât clădirile de patru etaje de lângă?
Amerigo Vespucci din Italia
Acestea au fost vapoarele. 
Dacă vreţi să vedeţi mai multe fotografii puteţi accesa link-ul de la albumul foto de pe pagina de facebook, aici
Raluca

No comments: