Translate

October 11, 2010

Din experienţele unei viitoare şoferiţe

E greu să devii şoferiţă. Când mă gândesc că în alte ţări într-o săptămâna ai carnetul îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. La noi e dificil şi dacă esti un exemplar aparte, dai tot sistemul peste cap. Ei bine eu sunt un exemplar aparte: am făcut şcoala la Bucureşti. Aţi fi tentaţi să credeţi că e simplu, da chiar nu e. După ce am văzut pe site că programările la sală se fac zilnic între ora 8 şi 16 am rămas în Iaşi special pentru asta. Şi reuşesc printr-o minune să găsesc relativ uşor biroul unde mă programam. Şi intru. Prima treabă, nu aveam dosar cu şină şi tipa de la ghişeu se uita la minca ca şi cum eu ar fi trebuit să îmi scot de undeva din fund acel dosar. A fugit Alin într-un suflet să îmi cumpere, timp în care ea mi-a aşezat actele de 4 ori, habar nu am ce căuta, că eu le şi pusesem în ordinea de pe site, apoi mi-a făcut o poză îmbrăcată cu haina trasă până la jumătatea feţei, pentru că în Iaşi a fost frig. În fine vine Alin cu pretiosul dosar, îmi capsează ea actele şi îmi spune neinteligibil o dată. Adică peste 3 zile. Îi explic frumos că eu am făcut şcoala în Bucureşti nu pentru că sunt mai cu moţ ci pentru că acolo lucrez şi mi-ar fi imposibil să mai stau încă trei zile în Iaşi, dacă nu mă poate programa peste 2 săptămâni când avem să revin. Răspuns scurt:NU.
Aşa că m-am dus să dau sala. Ideea era să pic pentru că nu avem cum să vin peste trei zile la stradă şi pentru că mi se explicase că daca îl pic sau daca îl iau şi nu vin la traseu e fix acelaşi lucru. Aşa că am intrat şi l-am picat cu 20 din 26. Ghinion curat ar spune unii, pentru mine a fost un noroc şi parcă şi lucrurile s-au aşezat după asta.
Am să vin peste 16 zile am să mă programez din nou, am să stau în Iaşi o săptămâna şi asta e.
Ce mă oftică pe mine este lipsa de flexibilitate. Nu toţi ne încadrăm în nişte căsuţe pe calculator şi fiecare dintre noi este o excepţie. Adică pe tipa aia plictisită de la progamări o durea fix în pix că eu nu pot să mă plimb o dată la două zile la Iaşi. Ce vină avea ea că eu m-am mutat sau că sistemul nu mă lasă să dau examenul în Bucureşti?
Aşa că tot viitoare şoferiţă am rămas...

No comments: