Translate

October 18, 2010

Dă-i un LIKE Sfintei Parascheva

Toată lumea ştia că Sfânta Parascheva este ocrotitoarea Iaşului şi chiar a Moldovei. Şi desigur toţi ştiţi că moaştele sale se află în Mitropolia din Iaşi. Ieşenii ştiu şi ce înseamnă Iaşiul de zilele oraşului care în fiecare an sunt în jurul datei de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva. Ceea ce poate nu ştiaţi toţi este că Sfânta are cont pe facebook. Daca dati o căutare cu subiectul "Saint Paraschiva of Iasi" o veţi găsi cu siguranţă. Eu am fost surprinsă şi încă nu mă decid dacă plăcut sau neplăcut. Adică sunt total de acord că religia trebuie să evolueze şi să nu mai fie închistată în rigori şi sperietori. Mă gândesc că dacă atunci când am făcut eu religia într-a 6-a era un păcat capital să te sulemeneşti, adică să te găteşti sau să te machezi, acum poate nu mergi chiar în iad pentru un machiaj de seară... da Facebook?
Nu ştiu chiar ce să spun...
P.S. Ar mai fi chestiunea legată de titulatură. Adica Sfanta Parascheva nu e doar a Iaşiului şi apoi de ce contul e în engleză?

2 comments:

Cippy (Anti-Plicti) said...

sfanta e cool. maine poimaine o scot extraterestra... eu unul nu am o problema majora in principiu. biserica tre' sa evolueze. pe de alta parte linia e subtire si usor de trecut. singura problema e ca se bagatelizeaza. iar odata cu trecerea timpului o sa ajunga precum cd-ul pe care-l agheti la oglinda masinii...

Raluk said...

sunt total de acord cu tine...mai ales ai vazut ce posteaza aia pe wall-ul ei?...
nici eu nu puteam spune mai bine:D