Translate

October 18, 2010

Drept la replică

Habar nu am cum se procedează pe un blog pentru a da un drept la replică aşa că am să procedez ca în presă. Mai exact, articolul meu în care criticam magazinul Frey Wille din România, singurul de care ştiu eu până acum de la noi din ţară, a primit un comentariu. Acesta: Draga Raluca, Iti multumesc in numele Frey Wille pentru parerea exprimata si mai ales pentru cuvintele frumoase la adresa bijuteriilor noastre. Desigur ca iti respectam punctul de vedere, insa, deoarece anumite afirmatii sunt cel putin incorecte daca nu chiar ofensatoare, permite-mi, te rog, sa fac cateva precizari: - pretul bijuteriilor noastre nu reflecta decat partial efortul necesar crearii unei asemnea piese; sa nu uitam ca emailul este manufacturat si fiecare culoare se aplica manual - sunt necesare zeci de ore de munca si 85 de etape diferite pentru a transforma o pulbere de sticla intr-o bijuterie Frey Wille; - magazinul din Bucuresti este unul din cele mai mici magazine deschise de companie in lume; - pretul unui inel este intre 560 si 1.400 lei (in functie de colectie si de tipul monturii), ceea ce inseamna ca exista si inele de 200 euro in magazinul din Bucuresti, si chiar de produse cu o valoare mai mica; - magazinul din Romania, ca de altfel fiecare din cele 75 de magazine deschise de companie peste tot in lume (amintesc aici doar locatii ca Roma, Paris, Milano, New York, Sydney, Beijing etc.) este un magazin propriu Frey Wille, si NU o franciza - in cifre asta inseamna ca preturile fara TVA sunt aceleasi ca peste tot in Europa. Ne respectam clientii in aceeasi masura, indiferent de nationalitatea lor. Romanii mai ales, sunt printre cei mai importanti si fideli clienti ai nostri, indiferent ca isi achizitioneza piesele preferate din Vienna, Londra, Paris sau Bucuresti. Ei au fost motivul pentru care anul trecut s-a deschis primul magazin in Bucuresti. “Jaful pe fata” este complet opus filozofiei noastre, a unei companii infiintata in 1951 care s-a impus prin calitatea produselor si respectul fata de client. Te asteptam cu drag in Calea Victoriei 118, mai ales ca in octombrie am pregatit colectii cu -30% discount, iar in noiembrie ne asteptam fanii cu un nou set inspirat de Gustav Klimt. Cu respect, Andreea Matei Director Magazin Frey Wille Bucuresti
Nu mai spun decât că îmi menţin părerea, dar sunt bucuroasă oricând să mai fac o vizită magazinului de pe Victoriei 118, mai ales că vor fi reduceri.

2 comments:

Amaryllis said...

Daca un inel costa intre 560 si 1400 ron de ce pe brosura pe care mi-au dat-o de la magazin doamnele cu mana lor au scris pretul de 6700 ron pentru un inel de 18k modelul Oyster?!
Evident ca nu am pretentia ca un inel din aur de 18k sa coste putin insa daca e sa spunem adevarul sa-l spunem pana la capat.

Raluk said...

Asta spuneam si eu in articolul despre magazinul din Bucuresti. Si in articolul asta spun ca imi mentin parerea...sunt preturi mult prea mari pentru Romania si au transformat un magazin vienez clasic intr-unul de lux. Da voi merge din nou la acel magazin si voi vedea din nou cum sta treaba...si evident voi scrie din nou...
Am sa fac un mic experiment: am sa merg in magazin cu fix 300 de euro sa vad daca pot cumpara inelul vazut la Viena...