Translate

August 24, 2016

Germania - München - Grădina de bere

Dragilor,

vorba unui contemporan anonim, ”pe mine München-ul nu m-a dat pe spate”, nu știu sincer cu ce așteptări am ajuns acolo, dar clar e ca nu m-a atras. Poate faptul ca zona pietonală e minuscula comparativ cu alte orașe mari din Europa... habar nu am. Cert este că despre München nu vă pot spune mai nimic. Are o primărie ce aduce binișor cu cea din Bruxelles și un centru plin de magazine. Bavaria în schimb, e din altă poveste. Vă recomand să ieșiți din oraș și să mergeți prin sate. O splendoare! Eu le-am descoperit în drum spre Castelul Neuschwanstein, dar cu siguranță vom programa un weekend prelungit în zonă și revin cu detalii.
Până atunci să vă povestesc despre ceva fain, ce totuși am găsit în München, grădinile de bere. Practic aceste grădini, unele cu tradiții de sute de ani, nu sunt așa cum mi-am închipuit eu, terase (adică chiar grădini). Sunt un fel de case boierești, cu săli mari, ca de bal, decorate frumos, cu mese mari (ca cele de praznic ale noastre), pe care le împarți cu străini și cu o mică terasă. Acolo se mănâncă tot felul de specialități nemțești (porc, șnițele de porc și cârnați) și evident, se bea bere, multă bere. Halba are un litru, iar un pahar e de fapt o halbă de la noi.
Acum, dacă nu beți bere (cam ca mine) tot puteți trăi experiența unei astfel de grădini, fie că veți căsca gura la decorațiuni în fața unei halbe de cola (da și cola e tot la halbă), fie că veți interacționa cu vecinii de masă, fie ca veți încerca celebrii covrigi (pretzel), fie că pur și simplu veți intra în atmosferă, vizita la un astfel de stabiliment e un must în München.
Noi am ales celebrul Hofbräuhaus că era cel mai aproape de noi, dar și grădinile mai puțin celebre și cu mai puțină istorie oferă aceeași atmosferă. Despre asta vorbesc (ignorați lipsa talentului meu)
Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: