Translate

August 22, 2016

Germania - Cum sa vizitezi Castelul Neuschwanstein

Dragilor,
pentru ca e una dintre cele mai populare atractii turistice din Germania, Bavaria, la castelul Neuschwanstein nu se ajunge asa usor. In primul rand, intr-o zi aglomerata coada pentru a intra in parcare poate sa dureze si o ora si jumatate. Apoi stai la coada la bilete, apoi la coada sa iei bilet de autobuz sau caruta, apoi la coada sa intri in castel, iar daca mai vrei si la toaleta, stai si acolo la coada. Practic pentru a vizita castelul Neuschwanstein trebuie sa ai nervi tari pentru a sta la diferite cozi.
Totul s-ar simplifica daca ar exista posibilitatea de a cumpara bilet online, dar nu exista acesta posibilitate. Exista doar posibilitatea de a rezerva bilet online, ceea ce va sfatuiesc sa faceti. Sfatul meu e sa rezervati bilet la ultima intrare in castel, dar sa ajungeti in zona castelului pe la 12. Coada de la rezervari e mai mica decat cea de la bilete, plus ca odata rezervat daca biletele se terima, voi aveti rezervarea. E posibil ca toate tururile ghidate sa fie vandute chiar la ora 13. Asa ca daca va faceti rezervare aveti intrarea asigurata si scapati de stat la o coada.
Coada de la parcare, orice parcare, ca sunt vreo 3, poate fi salvata daca sunteti dispusi sa mergeti putin pe jos si deci sa parcati masina pe marginea drumului. Cu cat ajungeti mai devreme, cu atat veti merge mai putin.
Parcati, si va indreptati spre localitate, centrul de bilete e undeva in mijlocul localitatii, nu la intrare unde e un oficiu turistic. Eu am stat si acolo la coada, ca sa aflu ca de fapt stau degeaba.
Dupa ce v-ati luat biletul, aveti mai multe optiuni sa ajungeti la castel, cu autobuzul, cu caruta sau pe jos. Noi am mes pe jos, pentru ca in punctul asta deja statusem la vreo 3 cozi si nu mai aveam chef de inca una. Urcusul nu e chiar greu, e lung si te saturi mergand, dar nu iti lasi plamanii pe acolo. Urcarea, chiar si in pasul meu, a durat vreo 30-35 de minute, deci trebuie sa va cronometrati bine ca sa ajungeti exact la ora la care aveti biletul.
Exista un ultim platou unde daca ati ajuns inainte de ora la care aveti bieltul puteti sa va odihniti, sa beti o bere sau un suc sau sa stati la umbra, sa faceti poze, practic sa va asteptati randul la intrat in castel. De acolo, in vreo 5 minute de urcat sunteti in fata portii. In castel nu se fac poze si evident nu e voie cu caini asa ca eu la ultimul platou m-am oprit, dar am inteles ca e foarte fain.
La poalele castelului Neuschwanstein e un alt castel, iar biletul pentru ambele e 21 de euro. Eu cred ca merita si acel castel, dar nu am ajuns. Practic daca tot sunteti in zona, fie ca vreti sa bifati atractii turistice sau castele, cred ca merita si celalalt castel. Si acolo aveti de urcat, e mai abrupt, dar in 10-15 minute mers incet ati ajuns.

 Dacă v-a plăcut articolul, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca


No comments: