Translate

August 14, 2013

Bruxelles - Muzeul Benzilor Desenate

Dragilor,

ştiţi deja că am fost la un Festival al Benzii Desenate, într-un orăşel din Luxembourg. Dacă aţi citit articolul ştiţi că ziceam că dacă ajung vreodată în Bruxelles trebuie să vizitez Muzeul Benzilor Desenate. Știți şi că am ajuns în Bruxelles de curând. Aşa că azi vă povestesc de muzeu.
Acesta este magazinul muzeului. Arată foarte fain, de fapt tot muzeul arată foarte fain. Taxa de intrare este 8 euro pentru adulți. Cam mare pentru ce oferă, dar fie.
Vă zic din start că muzeul e dezamăgitor. Bine nu ştiu la ce mă aşteptam eu...judecând după faptul că la Muzeul Figurilor de Ceară din Londra nu mi s-a părut cine știe ce, aici dacă ar fi fost doar păpuși mai mici şi mai mari nu m-ar fi interesat. Aşa există o istorie destul de faină a benzii desenate, o istorie a fiecărui autor în parte... dar e mult de citit şi de pe la jumătate am devenit selectivă.
Şi în ghid spune că nu e un muzeu pentru copii. Şi la intrare am găsit aceeași informație, ba vizitatorii sunt rugați să îşi stăpânească copii. Am cititori cu copii şi vă zic că eu una m-am plictisit, copii au răbdarea şi mai mică decât a mea. Aşa că dacă sunteţi pasionați de benzi desenate şi aveți şi copii şi ajungeţi şi în Bruxelles, poate vă organizați cumva.  
V-am povestit deja de Tintin şi de personajele de bandă desenată care nu sunt foarte cunoscute în România. Unele îmi erau chiar necunoscute.  
El este Lucky Luke
Stă aşa pentru că în gură avea o țigară. A dispărut, dar fetele îşi făceau poze cu el. 
Una dintre primele benzi desenate. Are forma pe care o știm noi azi, deşi nu se văd baloanele alea specifice dialogurilor în benzile desenate. 
Eu şi un alt personaj pe care nu îl ştiu 
Holul de la intrare  
Oriunde mă învârt văd semne... 
O gheretă de ziare 
Noi doi 
Eu 
O ţestoasă pe care puţină lume o vedea :) 
Secţiunea dedicată creatorului Ştrumpfilor 
Ce vă spuneam că nu e destinat copiilor. La aşa preţuri...eu m-am stăpânit cu greu 
Un ştrumpf  
Reclamă către muzeu
Când bântuiam prin centrul Bruxelles-ului am găsit o librărie Taschen, unde am salivat la propriu şi un centru de benzi desenate. În uşă era chiar Tintin, nu am ratat să îmi fac o poză :) 
Aşa arată. Vă zic e raiul oricărui iubitor de benzi desenate. Greu am ieşit de acolo :)
Raluca

No comments: