Translate

August 1, 2013

Voi cum vă faceți bagajul?

Ați visat cu lunile la călătorie, aţi consultat ghiduri, aţi făcut liste, aţi așteptat. Timpul a trecut şi aţi ajuns în ziua în care trebuie să vă faceți bagajul. Cum procedați? Ce împachetați dacă staţi 2-3 zile, ca la un city-break? Ce împachetați pentru o vacanță de o săptămână sau 10 zile? Ce împachetaţi dacă staţi o lună sau mai mult?
Credeam că sunt stăpâna împachetărilor. Ne-am mutat de atâtea ori încât chiar credeam că pot să îmi iau la mine doar ce îmi trebuie. Numai că de exemplu acum în Arlon sunt maximum 23 de grade celsius, iar în România (destinația mea) sunt cel puţin 32. Ce împachetez?
Ştiu sigur că îmi iau lenjerie egal cu numărul zilelor cât sunt plecată. Îmi mai iau 10 tricouri, blugi, pijama, 3 încălțări ... şi deja volumul hainelor depășește dimensiunile valizei.
Da ce te faci dacă ai luat doar bagaj de cală (56x45x25cm)? Ce se fac cei care pleacă o lună în India (de exemplu) doar cu un rucsac?
Am găsit acest clip care face puțintică lumină, chestia cu șosetele în pantofi chiar mi se pare bună, nu m-am gândit niciodată. Eu le puneam într-o pungă, dar punga se umflă şi ocupă spațiu... Da oare tricourile rulate aşa nu se șifonează? 
Da, ştiu, eu şi problemele mele mărunte, dar cu siguranță aţi ajuns şi voi măcar o dată în această situație. Mă puteţi ajuta?
Raluca

No comments: